Sedma Banjalučka gitarijada

Sedma po redu Banjalučka gitarijada, koja se organizuje s ciljem promovisanja lokalne muzičke scene i podrške mladim muzičarima, održava se u Klubu studenata.

Prilagođeno uslovima pandemije, novo izdanje Banjalučke gitarijade biće realizivano kao onlajn-takmičenje, koje će biti snimljeno u Klubu, dok će publika snimke nastupa svih bendova moći pogledati na Jutjub kanalu organizatora- Kvin estrade i glasati za svoje favorite.

Kako je naveo organizator, glasanje će biti otvoreno do 24. decembra, kada će biti proglašeni pobjednici.

-O pobjednicima će odlučiti stručni žiri u čijem će se sastavu nalaziti legendarna imena domaće rok-scene, ali i publika, koja će takođe moći da glasa za najbolji bend i to putem Instagram i Fejsbuk profila „Banjalučke gitarijade“, tako što će lajkovati fotografiju svojih favorita – naveli su iz Kvin estrade.

Oni su istakli da će bend sa najviše lajkova na obe stranice osvojiti nagradu publike, u vidu vaučera za održavanje proba u Muzičkoj vježbaonici „Čarli“, dok je nagrada za pobjedike izabrane od strane sturčnog žirija snimanje autorske muzike u Muzičkom Centru „Pavaroti“ u Mostaru.

Na ovogodišnjoj Gitarijadi svoje sviračko i stvaralačko umijeće pokazaće sljedeći bendovi: „Charna“, „Aberdar“, „Bez rikverca“, „Pod pritiskom“, „Vibra“ i „Futurephobia“.

Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj putem Javnog poziva za sufinansiranje projekata u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva.

 
 
 Ilustracija: Kvin estrada

Ilustracija: Kvin estrada