Седма Бањалучка гитаријада

Седма по реду Бањалучка гитаријада, која се организује с циљем промовисања локалне музичке сцене и подршке младим музичарима, одржава се у Клубу студената.

Прилагођено условима пандемије, ново издање Бањалучке гитаријаде биће реализивано као онлајн-такмичење, које ће бити снимљено у Клубу, док ће публика снимке наступа свих бендова моћи погледати на Јутјуб каналу организатора- Квин естраде и гласати за своје фаворите.

Како је навео организатор, гласање ће бити отворено до 24. децембра, када ће бити проглашени побједници.

-О побједницима ће одлучити стручни жири у чијем ће се саставу налазити легендарна имена домаће рок-сцене, али и публика, која ће такође моћи да гласа за најбољи бенд и то путем Инстаграм и Фејсбук профила „Бањалучке гитаријаде“, тако што ће лајковати фотографију својих фаворита – навели су из Квин естраде.

Они су истакли да ће бенд са највише лајкова на обе странице освојити награду публике, у виду ваучера за одржавање проба у Музичкој вјежбаоници „Чарли“, док је награда за побједике изабране од стране стурчног жирија снимање ауторске музике у Музичком Центру „Павароти“ у Мостару.

На овогодишњој Гитаријади своје свирачко и стваралачко умијеће показаће сљедећи бендови: „Charna“, „Aberdar“, „Bez rikverca“, „Pod pritiskom“, „Vibra“ i „Futurephobia“.

Град Бања Лука подржао је овај догађај путем Јавног позива за суфинансирање пројеката у области културно-умјетничког стваралаштва.

 
 
 Илустрација: Квин естрада

Илустрација: Квин естрада