Rosulje dobijaju novi vrtić

Naselje Rosulje dobiće novi vrtić, koji bi trebalo da primi oko 30 mališana. Vrtić će biti otvoren u gradskom prostoru, uz postojeći vrtić „Lana“. Sredstva za rekonstrukciju prostora za novi vrtić doniralo je Udruženje osiguravajućih društava u Republici Srpskoj.

Ugovor o ovoj donaciji, danas su potpisali gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, predsjednik Udruženja osiguravajućih društava u RS Milomir Durmić i direktor Privredne komore RS Dragica Ristić.

-U nizu različitih akcija koje smo vodili prošle godine, nastavljamo saradnju sa društveno odgovornim kompanijama i ove godine. Ovaj put, Udruženje osiguravajućih društava u RS odlučilo je da Gradu doniraju oko 70.000 KM za rekonstrukciju prostora u Rosuljama, u crvenim zgradama, za vrtićki prostor – kazao je gradonačelnik Radojičić.

On je naveo da je Grad prošle godine namijenio tri prostora u Rosuljama, Obilićevu i Starčevici za proširenje kapaciteta Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, s obzirom na to da postoji velika potražnja i mnogo je djece na čekanju za smještaj u vrtiće.

-Donacija koju obezbjeđuje ovo Udruženje omogućiće nam da jedan od tih prostora obnovimo i dobijemo novi vrtić, radnog naziva „Lana 2“, jer se nalazi uz postojeći vrtić „Lana“. Udruženje će voditi i proceduru izbora izvođača, što će nam ubrzati postupak i voditi ka bržem otvaranju jednog od novih vrtićkih prostora u Banjoj Luci – naglasio je gradonačelnik Radojičić. On je najavio da bi do kraja ove godine, uz Rosulje, trebalo da budu uređena još dva prostora za nove vrtiće u Obilićevu, i to u Ulici Marka Kraljevića i uz vrtić „Bubamara“.

Direktor Privredne komore RS Dragica Ristić, izrazila je zadovoljstvo što su imali priliku da se institucionalno pridruže ovoj aktivnosti.

-Kao institucionalni predstavnik Udruženja osiguravajućih društava, koje okuplja 25 članova društava za osiguranje, raduje nas ova pozitivna aktivnost koja nas je pratila i prošle godine zahvaljujući gradonačelniku i Gradskoj upravi – rekla je Ristićeva.

 

Predsjednik Udruženja osiguravajućih društava u RS, Milomir Durmić kazao je da su kao Udruženje prepoznali aktivnosti gradonačelnika i lokalne zajednice i odlučili da dio novčanih sredstava, koje po osnovu članstva koriste za potrebe Udruženja – odvoje za rekonstrukciju vrtićkog prostora.

-Svako društvo ponaosob u svojim lokalnim zajednicama širom RS ponašaju se kao društveno odgovorne organizacije i preduzeća i učesnici su mnogih humanitarnih akcija i aktivnosti. Podrškom obnovi vrtića u Rosuljama, željeli smo to da pokažemo i institucionalno – kazao je Durmić. On je naveo da su prikupili određeni broj ponuda i da će uskoro potpisati ugovor sa izvođačem radova.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, rekao je da će građevinska dozvola za sanaciju prostora u Rosuljama biti pravosnažna za desetak dana i da nakon toga očekuje da će moći uvesti izvođača u posao. Za završetak radova je potrebno 60 dana, poslije čega slijedi nabavka vrtićke opreme.