Росуље добијају нови вртић

Насеље Росуље добиће нови вртић, који би требало да прими око 30 малишана. Вртић ће бити отворен у градском простору, уз постојећи вртић „Лана“. Средства за реконструкцију простора за нови вртић донирало је Удружење осигуравајућих друштава у Републици Српској.

Уговор о овој донацији, данас су потписали градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, предсједник Удружења осигуравајућих друштава у РС Миломир Дурмић и директор Привредне коморе РС Драгица Ристић.

-У низу различитих акција које смо водили прошле године, настављамо сарадњу са друштвено одговорним компанијама и ове године. Овај пут, Удружење осигуравајућих друштава у РС одлучило је да Граду донирају око 70.000 КМ за реконструкцију простора у Росуљама, у црвеним зградама, за вртићки простор – казао је градоначелник Радојичић.

Он је навео да је Град прошле године намијенио три простора у Росуљама, Обилићеву и Старчевици за проширење капацитета Центра за предшколско васпитање и образовање, с обзиром на то да постоји велика потражња и много је дјеце на чекању за смјештај у вртиће.

-Донација коју обезбјеђује ово Удружење омогућиће нам да један од тих простора обновимо и добијемо нови вртић, радног назива „Лана 2“, јер се налази уз постојећи вртић „Лана“. Удружење ће водити и процедуру избора извођача, што ће нам убрзати поступак и водити ка бржем отварању једног од нових вртићких простора у Бањој Луци – нагласио је градоначелник Радојичић. Он је најавио да би до краја ове године, уз Росуље, требало да буду уређена још два простора за нове вртиће у Обилићеву, и то у Улици Марка Краљевића и уз вртић „Бубамара“.

Директор Привредне коморе РС Драгица Ристић, изразила је задовољство што су имали прилику да се институционално придруже овој активности.

-Као институционални представник Удружења осигуравајућих друштава, које окупља 25 чланова друштава за осигурање, радује нас ова позитивна активност која нас је пратила и прошле године захваљујући градоначелнику и Градској управи – рекла је Ристићева.

 

Предсједник Удружења осигуравајућих друштава у РС, Миломир Дурмић казао је да су као Удружење препознали активности градоначелника и локалне заједнице и одлучили да дио новчаних средстава, које по основу чланства користе за потребе Удружења – одвоје за реконструкцију вртићког простора.

-Свако друштво понаособ у својим локалним заједницама широм РС понашају се као друштвено одговорне организације и предузећа и учесници су многих хуманитарних акција и активности. Подршком обнови вртића у Росуљама, жељели смо то да покажемо и институционално – казао је Дурмић. Он је навео да су прикупили одређени број понуда и да ће ускоро потписати уговор са извођачем радова.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар, рекао је да ће грађевинска дозвола за санацију простора у Росуљама бити правоснажна за десетак дана и да након тога очекује да ће моћи увести извођача у посао. За завршетак радова је потребно 60 дана, послије чега слиједи набавка вртићке опреме.