Rad službi Doma zdravlja 14. januara

U četvrtak, 14. januara, službe Dom zdravlja Banja Luka radiće po sljedećem rasporedu:

-Služba porodične medicine – dežurni timovi na Poliklinici i u Platonovoj ulici, radiće u dvije smjene od 7.00 do 20.00 časova;

ARI ambulante za odrasle i za učenike srednjih škola (ambulante za akutne respiratorne infekcije) na lokalitetu Poliklinika–dežurni timovi radiće u periodu od 07.00 do 20.00 časova;

-Kovid ambulante (ambulante u kojima se usluge pružaju pacijentima kod kojih je potvrđena infekcija uzrokovana virusom Sars-CoV-2) u naselju Dolac – 14.01.2021. godine biće u pripravnosti. Pacijenti se mogu javiti na broj telefona: 065/215-318 ukoliko postoji potreba za uslugom primarnog nivoa zdravstvene zaštite.

-Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu – dežurni stomatolog radiće u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći 24 časa;

Stomatološka kovid ambulanta u OŠ „Vuk S. Karadžić“ (ambulanta u kojoj se usluge pružaju pacijentima kod kojih je potvrđena infekcija uzrokovana virusom Sars-CoV-2) – u dane praznika  biće u pripravnosti. Pacijenti se mogu javiti na broj telefona 051/230-620 ukoliko postoji potreba za pružanjem stomatoloških usluga. Radno vrijeme ambulante je od 07.00 do 19.00 časova.

-Specijalističke pedijatrijske ambulante – radiće u periodu od 07.00 do 20.00 časova u ambulantama na Poliklinici. U večernjim časovima djeca se zbrinjavaju u ambulantama Službe hitne medicinske pomoći.

ARI ambulante za predškolsku djecu i učenike osnovnih škola (ambulante za akutne respiratorne infekcije) na lokalitetu Poliklinika– radiće od 07.00 do 20.00 časova;

-Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku – 24 časa na Poliklinici i u Službi hitne medicinske pomoći;

-Služba hitne medicinske pomoći – 24 časa.

 

Neradni dan

Vlada Republike Srpske je donijela zaključak da se četvrtak – 14. januar 2021. godine, proglasi neradnim danom.

Prema ovom zaključku, tog dana neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju po julijanskom kalendaru.

Rukovodioci navedenih organa su obavezni da u toku kalendarske godine organizuju rad zbog ostvarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana.

Brzi antigenski testovi

Iz Doma zdravlja su saopštili da od danas, 13. januara, počinju testiranje brzim antigenskim testovima na Covid -19 (Covid-19 Ag test).

Uzimanje uzoraka i testiranje vršiće se u Odjeljenju za hematološku i biohemijsku dijagnostiku.

Cijena brzih antigenskih testova na Covid-19 iznosi 40 KM.

Usluga će se pružati u terminu od 09.00- 11.00 časova, na lokaciji Ulaz B, Službe hitne medicinske pomoći sa edukativnim centrom.

Zakazivanje za ovu uslugu nije neophodno, a ukoliko pacijenti žele mogu se zakazati na broj telefona: 051 247-382.