Radojičić u posjeti „Pivari“: Od izuzetne važnosti „dizanje“ proizvodnje poslije korone

U okviru obilaska domaćih proizvodnih kompanija, gradonačelnik Igor Radojičić danas je posjetio jedno od najstarijih banjalučkih preduzeća – Banjalučku pivaru. Zajedno sa direktorom „Pivare“ Ilijom Šetkom, obišao je proizvodni pogon pivare sa čijih je traka nedavno sišao novi proizvod – „Banjalučko pivo“

Radojičić je naglasio da je interes grada rast i napredovanje domaćih firmi, uključujući i Banjalučku pivaru, jednu od naših najdugovječnijih firmi.

  • Želimo da podržimo proizvodnju i plasman domaćih proizvoda, nakon vremena krize zbog epidemije, da ponovo nastave da rade u punom kapacitetu. „Pivara“ je društveno odgovorna kompanija i podržala je veliki broj manifestacija koje se organizuju u gradu. Ovih dana, lansirali su i novi proizvod, a posebno nam je drago što ovo pive nosi ime Banje Luke – rekao je gradonačelnik.

Direktor „Pivare“ Ilija Šetka, kazao je da su zaposleni ponosni na novi brend, inspirisan tradicijom proizvodnje piva u Banjoj Luci koja traje već 150 godina.

  • Ovo pivo napravljeno je na osnovu recepata koji postoje već više decenija. Od prošle nedjelje, „Banjalučko pivo“ je dostupno u trgovinama širom Republike Srpske i vjerujemo da će, uz Nektar, ovo biti drugo najomiljenije pivo na ovim prostorima. Reakcije potrošača su veoma dobre, pivo je vrhunskog kvaliteta, sa malo više gorčine u odnosu na većinu današnjih piva, a napravljeno je isključivo od prirodnih sastojaka – izjavio je Šetka.

On je naglasio da su sa zadovoljstvom ugostili gradonačelnika Radojičića kako bi probao naše „Banjalučko pivo“, koje smo napravili inspirisani gradom i tradicionalnom recepturom“.

  • Današnja posjeta je veoma značajna, jer pokazuje koliko je snažna veza između grada i Pivare sa tradicijom starom preko 150 godina. Naš „svijetli lager“ odlikuje se  kvalitetom usljed korištenja isključivo prirodnih sastojaka, a karakteriše ga prijatna gorčina, postojana gusta pjena i privlačan izgled pakovanja. Nadamo se da će novi brend “Banjalučke pivare” zadovoljiti i ljubitelje piva širom Republike Srpske – rekao je Šetka.