Radojičić sa Poligrafom: Tražimo ideje za period do 2025. godine

U okviru konsultacija sa predstavnicima političkih partija, gradonačelnik Igor Radojičić razgovarao je danas sa predstavnicima Političkog građanskog fronta (Poligraf), koje je predvodio predsjednik ove partije Zoran Talić.

Radojičić i Talić su su saglasili da u posljednje dvije godine postoji izvanredna saradnja gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada, a što je veoma značajno za donošenje odluka koje se tiču razvoja i prosperiteta grada.

  • Ovaj ciklus razgovora bi trebalo da pruži ideje i prijedloge za buduće vrijeme, ali ne samo za 2020. godinu već i za novi petogodišnji period. Poligraf je novi politički subjekat koji je zastupljen u Skupštini grada, ali i na terenu. Zahvaljujem se na izvanrednoj saradnji u protekle više od dvije godine, pokazali su veliko razumijevanje, ali i dali mnoge značajne prijedloge iz brojnih oblasti, od ekonomije do ekologije – rekao je Radojičić.

Predsjednik Poligrafa Zoran Talić, rekao je da u ovoj političkoj stranci razmišljaju o dugoročnom razvoju Banje Luke.

  • Iznijeli smo prijedloge projekata koji idu od razvoja privrede, društvene komponente, pa do turizma i drugim oblasti koje su bitne za razvoj grada. To moraju da budu programi za generacije koje dolaze, odnosno programi za budućnost. Moramo imati viziju razvoja grada na duže staze, u kojoj su dobro došli svi koji su spremni da se uključe u realizaciju važnih projekata za sve sugrađane – istakao je Talić.

On je dodao da su predložili makro i mikro ekonomske mjere, koje podrazumijevaju da Banja Luka postane sastavni dio savskog koridora u okviru čega bi maksimalno bili iskorišteni kapaciteta Vrbasa. Takođe, gradonačelniku je predložen koncept bescarinskih zona, modifikacije u saobraćaju kao i projekat Suturlije kao parka prirode.