Radojičić sa britanskim poslanicima: Kandidatura za EPK na vrhu prioriteta

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas u Gradskoj upravi sa  delegacijom grupe Interparlamentarne unije Velike Britanije, sa poslanikom Najdželom Evansom na čelu.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, gradonačelnik Radojičić upoznao je grupu britanskih poslanika sa prioritetima gradske administracije, sa posebnim osvrtom na najveći projekat iz oblasti kulture – kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

Takođe, gradonačelnik im je iznio namjeru gradske administracije u vezi sa razvojem Banje Luke kao otvorenog grada, ali i njenog pozicioniranja kao regionalnog centra.

Istovremeno, Radojičić je britansku delegaciju upoznao i sa aktivnostima gradskih vlasti na privlačenju inostranih investitora i kreiranju povoljnog poslovnog okruženja.

S druge strane, britanski poslanici izrazili su interesovanje za mogućnosti za povećanje privredne saradnje i potencijale koji bi eventualno bili na raspolaganju investitorima iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Pored poslanika Evansa, u britanskoj delegaciji bili su i parlamentarci: Martin Vikers, Dejvid Dru, Helen Džons, Rozalind Kerol Skot i Fransis Getrud Kler D’Souza.