Radovi napreduju, još jedan apel građanima za razumijevanje

Javno preduzeće „Putevi RS“ apelovalo je danas na vozače u Banjoj Luci da imaju razumijevanja za gužve u saobraćaju, koje su nastale unazad nekoliko dana zbog ubrzane dinamike radova na izgradnji kružnog toka na Rebrovcu i spajanju Istočnog tranzita.

U preduzeću „Putevi RS“, koje je investitor ovih projekata, kažu da će narednih dana, u okviru izgradnje kružnog toka na Rebrovcu, izvoditi radove na formiranju unutrašnjeg kruga kružnog toka, struganju postojećeg asfalta i formiranju nove kolovozne konstrukcije, te uređenju terena i instaliranju nove saobraćajne signalizacije.

– Svjesni smo je da je saobraćaj zbog radova otežan i usporen, ali i ovog puta molimo vozače i građane da imaju razumijevanja zbog usporenog saobraćaja, te da gradilištem prolaze oprezno i u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom – saopšteno je iz „Puteva RS“.

Po okončanju radova, saobraćaj na ove dvije dionice trebalo bi da bude značajno ubrazan.

Pomeuti projekti su među najvećim ovogodišnjim investicijama u saobraćajnu mrežu na području grada, s tim da se jedna od njih – tekuće spajanje Istočnog tranzita – u ovoj godini nastavlja izgradnjom nastavka ovog puta, na pravcu od Krfske ulice do stadiona FK Naprijed. Radi se o projektu koji je nastavljen poslije više od 30 godina od obustave posljednjih radova na toj dionici.