Promocija spota o gluvim i nagluvim osobama

Povodom obilježavnja Međunarodne sedmice znakovnog jezika koja traje od 23. do 30. septembra, Udruženje gluvih i nagluvih regije Banja Luka održaće danas (petak) u 13.00 časova promociju spota, u kojem će predstaviti kako izgleda jedan dan gluve osobe. Promocija će biti održana u prostorijama udruženja (Ulica Jovana Dučića 32).

  • Spot je rađen sa ciljem da se podigne svijest o potrebama ove populacije, te stavi akcenat na promociju znakovnog jezika. Ova aktivnost sprovedena je u okviru projekta „Kultura gluvih“ koji je Grad podržao putem javnog poziva – kažu u Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Udruženje je, ranije, u okviru projekta povodom obilježavanja 60 godina Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju sluha i govora, u julu ove godine, održalo manifestaciju sa ciljem da se predstave aktivnosti i dostignuća udruženja, afinitete zajednice gluvih i nagluvih, te probleme sa kojima se susreću.

Do kraja projekta biće organizovan i okrugli sto na kojem će biti razmijenjena iskustva sa ciljem osnaživanja gluvih osoba banjalučke regije i šire u njihovom djelovanju prema organima zakonodavne i izvršne vlasti u RS, kao i u lokalnoj zajednici.