Промоција спота о глувим и наглувим особама

Поводом обиљежавња Међународне седмице знаковног језика која траје од 23. до 30. септембра, Удружење глувих и наглувих регије Бања Лука одржаће данас (петак) у 13.00 часова промоцију спота, у којем ће представити како изгледа један дан глуве особе. Промоција ће бити одржана у просторијама удружења (Улица Јована Дучића 32).

  • Спот је рађен са циљем да се подигне свијест о потребама ове популације, те стави акценат на промоцију знаковног језика. Ова активност спроведена је у оквиру пројекта „Култура глувих“ који је Град подржао путем јавног позива – кажу у Одјељењу за културу, туризам и социјалну политику.

Удружење је, раније, у оквиру пројекта поводом обиљежавања 60 година Центра за образовање, васпитање и рехабилитацију слуха и говора, у јулу ове године, одржало манифестацију са циљем да се представе активности и достигнућа удружења, афинитете заједнице глувих и наглувих, те проблеме са којима се сусрећу.

До краја пројекта биће организован и округли сто на којем ће бити размијењена искуства са циљем оснаживања глувих особа бањалучке регије и шире у њиховом дјеловању према органима законодавне и извршне власти у РС, као и у локалној заједници.