Пријем за учеснике фестивала „14. Козара етно 2018“

Поводом одржавања Међународног фестивала традиције и обичаја „14. Козара етно 2018“, у Градској управи је данас уприличен пријем за учеснике и организаторе овог фестивала.

Начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић, пожељела је добродошлицу учесницима и казала да је овај фестивал постао традиција у Бањој Луци и да га Град редовно подржава.

-С поносом можемо рећи да је Фестивал „Козара етно“ опстао јер има квалитет, а потврда томе су учешћа све већег броја ансамбла, етнолога, етномузиколога, излагача домаћих производа, једном ријечју многобројних учесника из земље и региона. Свима желим успјех и на вечерашњем завршном концерту на Кастелу, а организаторима да наставе да његују и чувају традицију и обичаје од заборава, у чему ће им, као и до сада, пружати подршку Град Бања Лука – казала је Тривићева.

Према њеним ријечима, и овогодишња смотра фолклора и традиције је прилика да се наша култура и традиција представе домаћој и међународној јавности.

Овогодишњи Козара етно фестивал отворен је у петак у Пискавици, а завршно вече фестивала биће одржано вечерас (понедјељак) на тврђави Кастел, од 20.00 часова.