Predsjednik Skupštine grada primio odbojkašice „Inove“

Mladi ljudi bi trebalo da imaju dobre uslove i bolje šanse za pedagoško-sportski rad, a Grad Banja Luka pokušava da im to omogući kroz podršku putem projekata „Sport dostupan djeci“, izgradnjom novih objekata, ali i kroz druge vidove podrške, rekao je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić nakon današnjeg prijema za igračice, trenere i rukovodstvo Odbojkaškog kluba „Inova“ iz Banje Luke.

– „Inova“ postiže odlične rezultate ne samo u sportskom dijelu, već i u onom pedagoškom. Bilo mi je zadovoljstvo razgovarati sa njima o njihovim budućim projektima. Dotakli smo se i vrlo važne teme – izgradnje nove dvorane. Riječ je o projektu koji bi trebalo da bude realizovan kroz javno-privatno partnerstvo na lokaciji Gimnazije. Plan je da Grad Banja Luka, zajedno sa sportskim kolektivom i firmom Inova, uđe u javno-privatno partnerstvo. Grad je završio veći dio papirologije, a već sada imamo naznake da će takav projekat biti itekako opravdan – rekao je Zoran Talić.

On je dodao da će Grad maksimalno nastojati da pruži podršku OK „Inova“ u daljem radu naglašavajući da je ovaj klub postao i dio projekta „Sport dostupan djeci“.

Dario Savović, glavni trener „Inove“ kazao je da je presrećan jer su igračice konačno doživjele da ne plaćaju članarinu zahvaljujući podršci Grada.

– Mislim da su ovakvi potezi Grada za pohvalu i da su od velike pomoći mladim sportsistima. Mi se bavimo vaspitno-obrazovnim radom u sportu i taj pristup je donio dobre rezultate. Naše mlade selekcije su  vicešampioni u svim kategorijama, seniori su vicešampioni u Prvenstvu RS, a nadamo se još boljim rezultatima. Dvorana nam je najveći problem, razgovarali smo i oko toga sa predsjednikom Zoranom Talićem i dobili podršku i nadamo se da će projekat biti realizovan – kazao je Savović.

Odbojkaški klub „Inova“ osnovan je 2004. godine u Banjoj Luci. Klub se već godinama bavi sportskom i pedagoškim radom sa djevojčicama uzrasta od 6 do 20 godina.  U sastavu kluba funkcionišu sve takmičarske selekcije, kao i škola odbojke.