Počinje prvi „Banjalučki stendap festival“

U Banskom dvoru od sutra pa do 30. juna biće održan prvi „Banjalučki stendap festival“, koji će u četiri dana trajanja okupiti sedam vrhunskih komičara iz BiH i regiona.

Peđa Bajović, poznati regionalni komičar koji godinama radi na relaciji Banja Luka – Zagreb, biće voditelj programa sve četiri večeri festivala, a u saradnji sa KC Banski dvor odigrao je veliku ulogu u organizovanju festivala, koji će prema njegovim riječima, biti novi korak u jačanju pozicija ove vrste humora u Banjoj Luci i besplatna terapija smijehom za publiku.

Prvog dana festivala publici će se na Art terasi Banskog dvora predstaviti komičar Vlatko Štampar iz Zagreba s komadom „Štamparska greška“. Već narednog dana od 21 čas nastupiće Filip Andronik iz Sarajeva i Hazim Mujčinović iz Tuzle s komadom „Made in Bosnia“.

Petak je rezervisan za nastup banjalučkog komičara Mirka – Mirkana Komljenovića i Omera Hodžića iz Mostara, koji će izvesti program „Omer i Mirkan“.

Posljednjeg dana festivala u Art dvorištu od 21 čas nastupiće Srđan Jovanović iz Beograda, a specijalni gost će biti Dušan Jokić iz Banje Luke.

Besplatne pozivnice za „Banjalučki stendap festival“ svi zainteresovani mogu preuzeti na biletarnici Banskog dvora.