Počeo projekat „Djeca imaju pravo na kulturu i zdravo odrastanje“

Udruženje građana Centar za kreativni rad sa djecom „Dobri medo“ započeo je realizaciju projekta „Djeca  imaju pravo na kulturu i zdravo odrastanje“.

Udruženje će, između ostalog, tokom juna održati muzičke radionice za djecu u Udruženju „Nova generacija“ i  Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju  „Dr Miroslav Zotović“, a u avgustu u  Domu „Rada Vranješević“.

Današnjoj radionici u Centru za djecu u riziku Udruženja „Nova generacija“, prisustvovala je i načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Ona je kazala da je Grad putem javnog poziva podržao ovaj projekat, koji ima za  cilj da omogući pristup kulturnim sadržajima i edukacijama o zdravim životnim navikama za djecu i mlade uzrasta od šest do 15 godina, korisnicima Dnevnog centra za djecu u riziku u Udruženju „Nova generacija“, Doma „Rade Vranješević“, Centra „Dr Miroslav Zotović“, te  učenicima osnovnih i srednjih  škola.

Kako su istakli organizatori, riječ je o radionicama pod nazivom „Velika muzika za malu djecu“ čiji je cilj da na kreativan i interaktivan način upozna djecu o osnovnim muzičkim pravcima (klasika, etno, džez, rok).

-Putem prilagođenih muzičkih radionica, edukativnog koncerta Džez poezi kabarea,  te organizovanog posjeta Muzeju savremene umjetnosti RS i Narodnom pozorištu RS omogućiće se pristup kulturnim sadržajima za djecu iz marginalizovanih grupa. Takođe, u okviru projekta biće održane  kreativnie radionice i predavanja o kulturi, optimizmu, aktivizmu, zdravoj ishrani i provođenju slobodnog vremena u prirodi, kao i  edukacija o zdravim stilovima života za  djecu osnovnih i srednjih škola – naveli su iz Udurženja „Nova generacija“.