Pokazni bokserski trening za mlade

Bokserski klub „Slavija 1961“ večeras je organizovao pokazni trening za djecu od 7 do 10 godina, kao i sve one koji žele da se bave plemenitom vještinom.

Večerašnjem treningu prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, koji je naglasio da je ovo pravi primjer kako treba raditi sa djecom odnosno mladim sportistima.

  • Bokserski klub “Slavija 1961” se trudi da privuče što veći broj mališana, a to svakako treba da bude u interesu svakog društva i svake lokalne zajednice. Ono čime oni ne žele da se pohvale, jeste da mališani ne plaćaju članarinu, čak dobijaju besplatan dio sportske opreme i termine u salama – rekao je Amidžić.

Počasni predsjednik BK “Slavija 1961” Dragan Batar, kazao je da klub njeguje tradiciju boksa kao plemenite vještine.

  • Trebalo bi nastojati da se što više omasovi ovaj sport i da bude što više takmičenja, jer iz masovnosti dolaze i rezulatati. Naime, ovo je olimpijski boks gdje se moraju imati svi pregledi, rukavice moraju biti određenog profila da bi bilo što manje povreda, što znači da je humanost u ovom sportu na prvom mjestu – zaključio je nekadašnji šampion Dragan Batar.