„Pozorište bez granica“ gostovalo u Potkozarju

U Mjesnoj zajednici Potkozarje, glumci Gradskog  pozorišta „Jazavac“ juče su  izveli predstavu „Put po svijetu na trotinetu“ pred više od stotinu učenika Osnovne škole „Milutin Bojić“. Ovaj projekat pod nazivom „Pozorište bez granica“, koji Udruženje građana “Centar za mame” realizuje uz podršku Grada, ima za cilj promociju kulture u prigradskim mjestima.

Koordinator projekta, Nikolina Aničić, kazala je da je jedan od osnovnih ciljeva UG “Centar za mame” organizacija aktivnosti na unapređenju kulture, veća dostupnost kulturnih sadržaja, te približavanje umjetnosti trudnicama, majkama, djeci, te porodici uopšte.

-U skladu sa ovim ciljem, realizujemo projekat „Pozorište bez granica“ uz podršku Grada i planiramo realizaciju sličnih aktivnosti u budućnosti – izjavila je Aničićeva.

Direktor OŠ „Milutin Bojić“ Duško Petrović kazao je da im je kao školi sa ruralnog područja jako bitno da ostvare kontakte sa kulturnim institucijama, kao što su pozorišta.

-Važno je da naši učenici imaju ovakve sadržaje  pošto je ovo seosko područje, a kulturna dešavanja se uglavnom dešavaju u gradu – zaključio je Petrović.