Poziv organizacijama civilnog društva

Grad Banja Luka i UNDP pozivaju zainteresovane organizacije civilnog društva sa područja grada na sastanak, u četvrtak 31. maja, u 10.00 časova u Dom omladine, koji će biti organizovan u svrhu izbora dva predstavnika OCD za učešće u komisiji za evaluaciju povodom javnog poziva objavljenog  u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD).

Kako su naveli iz nadležnog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, glasanje će biti javno, odluka se donosi konsenzusom prisutnih predstavnika organizacija civilnog društva, a biraju se dva predstavnika, i to član i zamjenski član komisije.

Evaluaciona komisija sastoji se od ukupno pet članova, a to su dva predstavnika Gradske uprave Grada Banje Luke, dva predstavnika UNDP-a i jedan predstavnik organizacija civilnog društva iz Banje Luke. Ukoliko organizacija iz koje dolazi prvoizabrani član komisije podnese projektni prijedlog na javni poziv, zamjenski član preuzima ulogu predstavnika organizacija civilnog društva tokom evaluacije ovog projektnog prijedloga kako bi izbjegli sukub interesa.

Podsjećamo da je Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata otvoren do sutra, 30. maja.

Kompletan javni poziv i prateću dokumentaciju pogledajte ovdje.