Позив организацијама цивилног друштва

Град Бања Лука и УНДП позивају заинтересоване организације цивилног друштва са подручја града на састанак, у четвртак 31. маја, у 10.00 часова у Дом омладине, који ће бити организован у сврху избора два представника ОЦД за учешће у комисији за евалуацију поводом јавног позива објављеног  у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану (ReLOaD).

Како су навели из надлежног Одјељења за културу, туризам и социјалну политику, гласање ће бити јавно, одлука се доноси консензусом присутних представника организација цивилног друштва, а бирају се два представника, и то члан и замјенски члан комисије.

Евалуациона комисија састоји се од укупно пет чланова, а то су два представника Градске управе Града Бање Луке, два представника УНДП-а и један представник организација цивилног друштва из Бање Луке. Уколико организација из које долази првоизабрани члан комисије поднесе пројектни приједлог на јавни позив, замјенски члан преузима улогу представника организација цивилног друштва током евалуације овог пројектног приједлога како би избјегли сукуб интереса.

Подсјећамо да је Јавни позив организацијама цивилног друштва/невладиним организацијама за предају приједлога пројеката отворен до сутра, 30. маја.

Комплетан јавни позив и пратећу документацију погледајте овдје.