Poziv za dostavljanje projekata u okviru inicijative „Volonteri za humanitarnu pomoć EU“

Otvoren je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru inicijative „Volonteri za humanitarnu pomoć EU“.

Krajnji rok za prijavu je 4. jul 2019. godine, a cilj Poziva je da doprinese jačanju kapaciteta Unije za pružanje humanitarne pomoći na osnovu potreba i jačanja kapaciteta i otpornosti ranjivih ili zajednica u trećim zemljama koje su pogođene katastrofom, posebno sa akcentom pripravnosti na katastrofe, smanjenjem rizika od katastrofa i jačanjem povezivanja pomoći, obnove i razvoja.

Budžet Poziva za dostavljanje projektnih prijedloga iznosi oko 4.600.000 evra. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava je 700.000 evra, dok je minimalni iznos 100.000 evra. Zahtjevi za donacije ispod 100.000 evra neće se razmatrati za finansiranje. Projekat može da traje između 12 i 24 mjeseca.

Iz Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS obavještavaju sve zainteresovane da detalje u vezi sa ovim pozivom mogu saznati na sljedećem linku: https://eacea.ec.europa.eu/eu-aid-volunteers/funding/eu-aid-volunteers-technical-assistance-for-sending-organisations-capacity-building-for-humanitarian-aid-hosting-organisations-2019_en