Позив за достављање пројеката у оквиру иницијативе „Волонтери за хуманитарну помоћ ЕУ“

Отворен је позив за достављање пројектних приједлога у оквиру иницијативе „Волонтери за хуманитарну помоћ ЕУ“.

Крајњи рок за пријаву је 4. јул 2019. године, а циљ Позива је да допринесе јачању капацитета Уније за пружање хуманитарне помоћи на основу потреба и јачања капацитета и отпорности рањивих или заједница у трећим земљама које су погођене катастрофом, посебно са акцентом приправности на катастрофе, смањењем ризика од катастрофа и јачањем повезивања помоћи, обнове и развоја.

Буџет Позива за достављање пројектних приједлога износи око 4.600.000 евра. Максимални износ бесповратних средстава је 700.000 евра, док је минимални износ 100.000 евра. Захтјеви за донације испод 100.000 евра неће се разматрати за финансирање. Пројекат може да траје између 12 и 24 мјесеца.

Из Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу РС обавјештавају све заинтересоване да детаље у вези са овим позивом могу сазнати на сљедећем линку: https://eacea.ec.europa.eu/eu-aid-volunteers/funding/eu-aid-volunteers-technical-assistance-for-sending-organisations-capacity-building-for-humanitarian-aid-hosting-organisations-2019_en