Radna tijela – poziv za akreditacije

Kolegijum Skupštine grada Banja Luka objavio je danas poziv za dodjelu akreditacije za učešće u radu radnih tijela Skupštine grada Banja Luka.

Javni poziv je otvoren 15 dana, a mogu se prijaviti nevladine organizacije, fondacije, sindikati i druga udruženja građana – registrovana u skladu sa zakonom. Uz prijavu je potrebno dostaviti dokaz o registraciji, Izvještaj o radu za posljednju godinu, kao i precizno navesti naziv radnog tijela za koje se traži akreditacija, s tim da se prijava može dostaviti za najviše tri radna tijela. Akreditacija se dodjeljuje na godinu dana.

Kolegijum Skupštine Grada vrši odabir prijavljenih kandidata ocjenjujući reprezentativnost, veličinu i važnost zainteresovanih subjekata, kao i prostorne i vremenske kapacitete radnog tijela.

-Svake godine smo u obavezi da u martu mjesecu raspišemo javni poziv i to je jedan stepen naše transparentnosti u radu Skupštine i mislim da je to dosta dobro. Danas smo imenovali Komisiju i ovim putem pozivam sve organizacije i udruženja koji su zainteresovani, da se uključe u rad  naših radnih tijela. Ovo je idealna prilika da u skladu sa Poslovnikom, uzmu svoje učešće – rekao je predsjednik Skupštine Grada Zoran Talić.

Podsjećamo da je prošle godine odobreno 16 akreditacija.

Kompletan javni poziv možete preuzeti ovdje.