Penzijski rezervni fond RS donira opremu za šahovska igrališta

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktor Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske (PREF), Darko Lakić, potpisali su danas ugovor o donaciji opreme i izgradnji šahovskih igrališta.

Gradonačelnik Radojičić je objasnio da će na tri lokacije biti donirana garnitura šahovskih figura i oprema, dok će jednoj lokaciji biti izgrađeno novo igralište za šah.

– U Parku Mladen Stojanović i kod boračkih zgrada u Adi biće nabavljene nove šahovske figure, u naselju Obilićevo biće postavljene klupe kod doma penzionera, dok će u naselju Kočićev vijenac biti izgrađeno novo šahovsko igralište i nabavljene nove šahovske figure. Vjerujem da je ovo samo početak naše saradnje, jer je PREF zapravo posvećen starijoj populaciji i ova donacija će doprinijeti obogaćivanju društvenog života naših starijih sugrađana – rekao je Igor Radojičić.

Darko Lakić je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da PREF bude jedan od donatora za izgradnju šahovskih terena i nabavku opreme.

– Naša misija je da brinemo o starijoj populaciji i mi se kroz naše društveno odgovorno poslovanje trudimo da pomognemo koliko možemo. Ukoliko se naša prva akcija pokaže efikasnom, mi ćemo i narednih godina pomagati prilikom izgradnje novih šahovskih terena u Banjoj Luci, ali i u drugim gradovima Republike Srpske – zaključio je Lakić.