Penzioneri na Kočićevom vijencu dobili novo šahovsko igralište

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić ozvaničio je danas u naselju Kočićev vijenac radove na sanaciji tamošnjeg sportskog igrališta, u okviru projekta obnove kojim su obuhvaćena 23 sportska terena na gradskom području.

U popravke sportskih terena biće uloženo 80.000 KM, a radove će izvoditi preduzeće „Procesna oprema“. Sa sanacijom terena u Kočićevom vijencu, koji koriste mladi iz ovog naselja, ulazi se u rekonstrukciju brojnih terena širom grada, s ciljem da se većina sportskih terena dovede u prikladno stanje.

– Radićemo obnovu kompletnog sportskog inventara – golova, mreža, ograda. Planiramo da u naredna tri mjeseca cijeli posao bude završen na čitavom području grada – rekao je Radojičić.

Istovremeno, mještanima ovog naselja od danas je na raspolaganju i novo šahovsko igralište, koje je Gradu donirao Penzijski rezervi fond (PREF).

Direktor PREF-a RS Darko Lakić, kazao je da je osnovna misija ovog fonda podrška penzijskom sistemu i da su u prethodnih sedam godina redovno isplaćivali dividendu, oko 42 miliona KM.

– Pokušavamo kroz naše poslovanje da budemo društveno odgovorna kompanija, pogotovo prema penzionerskoj populaciji i u tu svrhu jeste i donacija šahovskih igrališta i figura. Ovdje na Kočićevom vijencu napravljeno je novo šahovsko igralište, dok ćemo na još dvije lokacije u gradu, gdje već postoje šahovska polja, kupiti nove figure – naveo je Lakić.