Пензионери на Кочићевом вијенцу добили новo шаховско игралиште

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић озваничио је данас у насељу Кочићев вијенац радове на санацији тамошњег спортског игралишта, у оквиру пројекта обнове којим су обухваћена 23 спортска терена на градском подручју.

У поправке спортских терена биће уложено 80.000 КМ, а радове ће изводити предузеће „Процесна опрема“. Са санацијом терена у Кочићевом вијенцу, који користе млади из овог насеља, улази се у реконструкцију бројних терена широм града, с циљем да се већина спортских терена доведе у прикладно стање.

– Радићемо обнову комплетног спортског инвентара – голова, мрежа, ограда. Планирамо да у наредна три мјесеца цијели посао буде завршен на читавом подручју града – рекао је Радојичић.

Истовремено, мјештанима овог насеља од данас је на располагању и ново шаховско игралиште, које је Граду донирао Пензијски резерви фонд (ПРЕФ).

Директор ПРЕФ-а РС Дарко Лакић, казао је да је основна мисија овог фонда подршка пензијском систему и да су у претходних седам година редовно исплаћивали дивиденду, око 42 милиона КМ.

– Покушавамо кроз наше пословање да будемо друштвено одговорна компанија, поготово према пензионерској популацији и у ту сврху јесте и донација шаховских игралишта и фигура. Овдје на Кочићевом вијенцу направљено је ново шаховско игралиште, док ћемо на још двије локације у граду, гдје већ постоје шаховска поља, купити нове фигуре – навео је Лакић.