Održan parastos za poginule borce iz Nove varoši

U Mjesnoj zajednici Nova varoš danas je služen parastos i položeno cvijeće u znak sjećanja na 57 boraca iz te mjesne zajednice, koji su dali život za izgradnju Republike Srpske.

-Grad Banja Luka zajedno sa Boračkom organizacijom na više lokacija po gradu obilježava pomen na poginule borce. Takođe, na mnogo lokacija  širom grada podignuta su spomen obilježja i zajedno sa Boračkom organizacijom grada radimo na tome da se na svim mjestima, gdje je to adekvatno i potrebno, podignu spomen obilježja – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao parastosu u Novoj varoši.

U protekle dvije godine, prema njegovim riječima,  izgrađena su spomen obilježja u više naselja, kao što su Starčevica, Zalužani i Lauš.

-Pored toga, nastojimo da podržimo porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide kroz programe stambenog zbrinjavanja, te banjsko liječenje za ratne vojne invalide, što naravno nije dovoljno ali je jedan od oblika pažnje i obraćanje javnosti prema ovim kategorijama stanovništva, prije svega prema onima koji su položili svoje živote – zaključio je Radojičić.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Nova varoš Zoran Macan, kazao je da se svake godine sjećaju svojih saboraca iz mjesne zajednice, koji su dali život za Republiku Srpsku.