Одржан парастос за погинуле борце из Нове вароши

У Мјесној заједници Нова варош данас је служен парастос и положено цвијеће у знак сјећања на 57 бораца из те мјесне заједнице, који су дали живот за изградњу Републике Српске.

-Град Бања Лука заједно са Борачком организацијом на више локација по граду обиљежава помен на погинуле борце. Такође, на много локација  широм града подигнута су спомен обиљежја и заједно са Борачком организацијом града радимо на томе да се на свим мјестима, гдје је то адекватно и потребно, подигну спомен обиљежја – казао је градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао парастосу у Новој вароши.

У протекле двије године, према његовим ријечима,  изграђена су спомен обиљежја у више насеља, као што су Старчевица, Залужани и Лауш.

-Поред тога, настојимо да подржимо породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде кроз програме стамбеног збрињавања, те бањско лијечење за ратне војне инвалиде, што наравно није довољно али је један од облика пажње и обраћање јавности према овим категоријама становништва, прије свега према онима који су положили своје животе – закључио је Радојичић.

Предсједник Мјесне борачке организације Нова варош Зоран Мацан, казао је да се сваке године сјећају својих сабораца из мјесне заједнице, који су дали живот за Републику Српску.