Novi asfalt u VII Kuljanskoj i Prištinskoj ulici

Prištinska i VII Kuljanska ulica protekle sedmice dobile su novi sloj asfalta, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

– U okviru investicionog održavanja puteva  preduzeće „Vučković eksport import“ asfaltiralo je 400 metara u VII Kuljanskoj ulici – ističu u odjeljenju.

Riječ je o dionici gdje je gornji sloj asfalta dotrajao i oštećen, te je postavljen novi.

Takođe, zbog većih oštećenja na saobraćajnici i odvodnje oborinskih voda, asfaltirana je i Prištinska ulica u Dervišima.

-Radovima je obuhvaćeno 200 metara ove ulice, od magistralnog puta u pravcu pružnog prelaza – ističu u odjeljenju.

Izvršena je sanaciji donjeg sloja ove saobraćajnice, urađen novi habajući sloj asfalta i nivelaisani postojeći šahtovi čime bi trebao biti riješen problem odvodnje oborinskih voda u ovoj ulici.

U okviru investicionog održavanja lokalnih i nekategorisanh saobraćajnica već su završeni radovi u Karanovcu i na putu Bočac – Agino Selo – Krmine – Tisovac.

-Po završetku radova u Kuljanima mašine se sele u Motike gdje će biti zamijenjeno 500 metara puta koji vodi prema Crkvi, a potom će biti rađen put Bistrica – Gornja Piskavica – Piskavica – kažu u Odjeljenju.

Radove na na investicionom održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva izvodi „Vučković eksport import“ prema ugovoru, vrijednom 365 hiljada maraka.