Novina u Domu zdravlja: Zakazivanje pregleda elektronskim putem

Banjalučani od danas mogu da se naruče kod svog porodičnog ljekara sa par klikova na mobilnom telefonu.

Dom zdravlja je pokrenuo aplikaciju nazvanu „E-čekaonica“, koja omogućava pacijentima da se elektronski preko sajta ove zdravstvene ustanove naruče kod svog porodičnog doktora.

Kako su pojasnili iz Doma zdravlja, pacijenti se, putem aplikacije „E-čekaonica“ koja se nalazi na internet stranici te ustanove – mogu naručivati u slobodne termine prikazane u čekaonici.

-Čekaonica se otvara tako što pacijent, prilikom aktiviranja E-čekaonice (lijevim klikom) upisuje tražene podatke u kućice prikazane na ekranu monitora ili mobilnog telefona. Podaci koji se traže za naručivanje su JMBG pacijenta i šifra tima ili ime i prezime porodičnog doktora kod kojeg je pacijent registrovan. Podaci o šifri tima porodične medicine, kao i o svim doktorima koji rade na određenim lokalitetima nalaze se na našem sajtu u padajućem meniju pod Službom porodične medicine – pojašnjavaju iz ove ustanove.

Ukoliko pacijent ne želi da unosi svoj jedinstveni matični broj u E-čekaonicu, tada ima mogućnost, da pozivanjem svog tima porodične medicine putem telefona dobije PIN šifru koju će koristiti prilikom ulaska u elektronsku čekaonicu.

Kako su istakli, “E-čekaonica“ je jedan od projekata u okviru „Pametnog grada“, a pokretanjem ovog projekta velike koristi će imati građani i zaposleni u Domu zdravlja.

-Građani više neće morati dolaziti u ambulante da se naruče na pregled kod porodičnog doktora, već će to moći učiniti putem mobilnog telefona ili svog računara. Na taj način smanjićemo gužve u ambulantama, a istovremeno rasteretiti naše medicinske sestre koje mnogo vremena provode zakazujući preglede putem fiksnog telefona – zaključili su iz ove zdravstvene ustanove.

I dalje će u funkciji ostati i stari sistem naručivanja za preglede.

 Aplikacija se nalazi na sajtu Doma zdravlja Banja Luka

Aplikacija se nalazi na sajtu Doma zdravlja Banja Luka

 U nekoliko koraka do zakazivanja pregleda

U nekoliko koraka do zakazivanja pregleda