Куљани: Почела градња првог вртића

Градоначелник Игор Радојичић, заједно са представницима Развојног програма Уједињених нација, озваничио је почетак радова на изградњи првог јавног вртића у Куљанима, у оквиру заједничког пројекта Града Бање Луке и УНДП-а.

У новом вртићу биће обезбијеђено мјесто за 90 малишана, што је како је казао Радојичић, у оквиру великог плана да се до краја године обезбиједи укупно 650 нових мјеста у вртићима.

-Неки радови су при крају, неке припремамо али укупна идеја и циљ је да у неком периоду од пет до десет година, значи два мандата, у Бањој Луци испразнимо листе чекања на смјештај у вртић изградњом нових и проширењем постојећих објеката – нагласио је Радојичић.

Нови вртић биће смјештен у просторијама некадашње школе, која располаже са простором од 465 квадратних метара. За потребе отварања вртића, овај простор ће бити у потпуности реконструисан и прилагођен новој намјени.

Радове, вриједне 470.000 КМ, суфинансира Град и УНДП средствима шведске Владе.

Према уговору са извођачем, вртић би требао бити завршен за 100 радних дана.

Отварање још три вртића
-Очекујемо у наредне двије до три седмице стављање у функцију још три нова вртића, и то првог јавног вртића на Петрићевцу, нови дио „Колибрија“ у Лазареву и дограђеног дијела „Јежеве кућице“. У наредних мјесец дана требало би да почне и градња вртића у Врбањи – најавио је Радојичић.