Izabrani najbolji sportisti grada

Plivač Nikola Bjelajac, član PK „Olimp“ i atletičarka Nikolija Stanivuković iz Atletskog kluba „Borac“, proglašeni su za najbolje sportiste Banje Luke u 2017. godini, na tradicionalnoj manifestaciji Izbora najboljih sportista i sportskih organizacija grada Banje Luke, koja je večeras održana u dvorani Borik.

Nagrade su dodijeljene u još šest kategorija, zatim nagrada za životno djelo, te dvije specijalne nagrade. Za najtalentovanijeg sportistu grada u muškoj konkurenciji proglašen je stonoteniser Luka Mihailović, član STK „Banja Luka“, dok je u ženskoj konkurenciji za najtalentovaniju proglašena Dragana Domuzin, košarkašica „Orlova“.

Najuspješnija sportska organizacija u muškoj seniorskoj kategoriji je Rukometni klub „Borac“, a u ženskoj Atletski klub „Borac“.

Najbolji sportski događaj koji je organizovan protekle godine u Banjoj Luci je Evropsko seniorsko džiu džicu prvenstvo.

Najuspješniji sportista u sportu za lica sa invaliditetom je Bojana Vukotić-Barašin, član Stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom „Vrbas“.

Nagrada za životno djelo, posthumno je pripala istaknutom teniskom radniku Milanu Miši Radakoviću, dugogodišnjem direktoru TK „Mladost“ i jednom od osnivača banjalučkog Čelendžera, teniskog turnira za ATP bodove.

Specijalna nagrada za doprinos u afrimaciji banjalučkog sporta pripala je nekadašnjem legendarnom banjalučkom bokseru Marijanu Benešu, dok je specijalna nagrada za ostvarene sportske rezultate u sportu lica sa invaliditetom dodijeljena Elviru Modronji iz Košarkaškog klub invalida „Vrbas“.

 

Sportistima i sportskim radnicima na 16. izboru najboljih sportista naših grada obratio se gradonačelnik Igor Radojičić koji je čestitao svim sportistima koji su nominovani u ovogodišnjem izboru, a posebno najboljima.

– Prije svega zahvaljujući sportistima, njihovim rezltatima i dugoj tradiciji, dobili smo laskavu titulu Evropskog grada sporta za 2018. godinu. Zasluga je to svih onih koji su slavu našeg grada proteklih decenija pronosili širom svijeta. Banja Luka ima ogroman sportski potencijal i zato ćemo ove godine naročitu pažnju posvetiti djeci školskog uzrasta i podmlatku klubova, odnosno omogućićemo besplatno bavljenje sportom u sportskim klubovima – poručio je gradonačelnik Radojičić.

 

Večeršnjem izboru, između ostalih, prisustvovali su i ministar porodice, omladine i sporta RS Jasmina Davidović, predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, odbornici Skupštine grada Banja Luka i načelnici gradski odjeljenja.

U zabavnom dijelu programa nastupili su „Agrodizijak“, „One tri“ i plesni klub „Gema“. Uspješan organizator ove tradicionalne manifestacije bila Javna ustanova SC Borik.

Inače, zbog boravka u Americi, Nikola Bjelajac nije mogao večeras da prisustvuje izboru sportista, pa je nagradu umjesto njega primio njegov trener Midorag Čeko.