Изабрани најбољи спортисти града

Пливач Никола Бјелајац, члан ПК „Олимп“ и атлетичарка Николија Станивуковић из Атлетског клуба „Борац“, проглашени су за најбоље спортисте Бање Луке у 2017. години, на традиционалној манифестацији Избора најбољих спортиста и спортских организација града Бање Луке, која је вечерас одржана у дворани Борик.

Награде су додијељене у још шест категорија, затим награда за животно дјело, те двије специјалне награде. За најталентованијег спортисту града у мушкој конкуренцији проглашен је стонотенисер Лука Михаиловић, члан СТК „Бања Лука“, док је у женској конкуренцији за најталентованију проглашена Драгана Домузин, кошаркашица „Орлова“.

Најуспјешнија спортска организација у мушкој сениорској категорији је Рукометни клуб „Борац“, а у женској Атлетски клуб „Борац“.

Најбољи спортски догађај који је организован протекле године у Бањој Луци је Европско сениорско џиу џицу првенство.

Најуспјешнији спортиста у спорту за лица са инвалидитетом је Бојана Вукотић-Барашин, члан Стонотениског клуба за особе са инвалидитетом „Врбас“.

Награда за животно дјело, постхумно је припала истакнутом тениском раднику Милану Миши Радаковићу, дугогодишњем директору ТК „Младост“ и једном од оснивача бањалучког Челенџера, тениског турнира за АТП бодове.

Специјална награда за допринос у афримацији бањалучког спорта припала је некадашњем легендарном бањалучком боксеру Маријану Бенешу, док је специјална награда за остварене спортске резултате у спорту лица са инвалидитетом додијељена Елвиру Модроњи из Кошаркашког клуб инвалида „Врбас“.

 

Спортистима и спортским радницима на 16. избору најбољих спортиста наших града обратио се градоначелник Игор Радојичић који је честитао свим спортистима који су номиновани у овогодишњем избору, а посебно најбољима.

– Прије свега захваљујући спортистима, њиховим резлтатима и дугој традицији, добили смо ласкаву титулу Европског града спорта за 2018. годину. Заслуга је то свих оних који су славу нашег града протеклих деценија проносили широм свијета. Бања Лука има огроман спортски потенцијал и зато ћемо ове године нарочиту пажњу посветити дјеци школског узраста и подмлатку клубова, односно омогућићемо бесплатно бављење спортом у спортским клубовима – поручио је градоначелник Радојичић.

 

Вечершњем избору, између осталих, присуствовали су и министар породице, омладине и спорта РС Јасмина Давидовић, предсједник Скупштине града Зоран Талић, одборници Скупштине града Бања Лука и начелници градски одјељења.

У забавном дијелу програма наступили су „Агродизијак“, „Оне три“ и плесни клуб „Гема“. Успјешан организатор ове традиционалне манифестације била Јавна установа СЦ Борик.

Иначе, због боравка у Америци, Никола Бјелајац није могао вечерас да присуствује избору спортиста, па је награду умјесто њега примио његов тренер Мидораг Чеко.