Za boračke organizacije: Raspisan konkurs za utvrđivanje statusa od interesa za Grad

Javni konkurs za utvrđivanje statusa udruženja od interesa za Grad Banju Luku iz oblasti boračko-invalidske zaštite objavljen je danas i ostaje otvoren u narednih 30 dana.

Udruženje iz oblasti boračko-invalidske zaštite može steći status udruženja od interesa za Grad, ako je registrovano i djeluje na području Banje Luke, ako je u svom djelovanju ostvarilo značajne rezultate u oblasti poboljšanja materijalnog i socijalnog položaja učesnika oslobodilačkih ratova, u afirmaciji i očuvanju tekovina oslobodilačkih ratova, kao i u obilježavanju značajnih događaja i datuma iz oslobodilačkih ratova.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom potrebno je dostaviti Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu, putem prijemne kancelarije (kancelarija broj 16) Gradske uprave Grada Banja Luka, ili poštom preporučeno na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu, Trg srpskih vladara 1, Banja Luka.

U skladu sa Odlukom, Komisija za provođenje konkursa će pregledati prijave i konkursni materijal, utvrditi prijedlog udruženja kojim će se utvrditi predmetni status, a neblagovremene i nepotpune prijave odbaciti.

Konkurs, u kojem su navedeni i kriterijumi, preuzmite ovdje.