Završen vodovod na Pobrđu, početak radova u Blagoja Parovića

Završena je  izgradnja vodovoda u ulicama Franca Šuberta i Đorđa Jovetića u naselju Pobrđe.  Radi se o dva kraka vodovoda promjera F110 milimetara, ukupne dužine 320 metara. Završetku radova danas u ovom naselju su prisustvoali i gradonačelnik Igor Radojičić i načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

– Iako je januar mjesec, lijepo vrijeme nam pogoduje da možemo da radimo na određenim projektima, pogotovo kada je riječ o vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.  Ovdje na Pobrđu smo danas završili radove na vodovodu, a očekuje nas početak radova na vodovoima u Ulici Blagoja Parovića i u Piskavici. Nadam se da će građani u ovom gusto naseljenom mjestu biti konačno zadovoljmo vodosnabdijevanjem  jer smo ranijih godina imali dosta problema na ovom području – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar naglasio je da je ove godine u gradskom budžetu za projekte vodosnabdijevanja i kanalizacije planirano milion maraka. On je dodao da je planirano dodatnih milion maraka za projekat Crno vrelo kako bi se krenulo u izgradnju podsistema „Zvijezda“. Bilčar je podsjetio da će naredne sedmice biti raspisan tender za izvođača radova za vodovod u Rekavicama i da će do kraja mjeseca biti izabran izvođač na ovom veoma značajnom projektu.

Sanja Kesar iz Savjeta MZ Pobrđe zahvalila je Gradskoj upravi na relaizaciju važnog projekta za njihovo naselje. On je rekla da se radi o kompletno novom cjevovodu koji će dovesti u red pritisak vode sa kojim je bilo velikim problema u proteklom periodu kao što je pucanje cijevi, pa je veliki broj domaćinstava imao problema sa vodosnabdijevanjem.

Izvođač radova na Pobrđu bilo je preduzeće „Hidrosplet“ iz Laktaša, a vrijednost radova iznosi 31.100 KM.

Ulica Blagoja Parovića

Danas je počela izgradnja  sekundarnog cjevovoda u Ulici Blagoja Parovića u Zalužanima. Izgradnja cjevovoda profila  Ø110 milimetara  je predviđena u dužini od oko 300 metara, kao nastavak mreže.

Ugovorena vrijednost radova iznosi  22.840 KM, a preduzeće „Građenje Đurić“  ima rok od 30 dana da završi sve radove.

Inače, u Zalužanima je gradonačelnika Igora Radojičić dočekao veliki broj građana koji su u direktnom razgovoru sa gradonačelnikom iznijeli svoje probleme.

-Ulica Blagoja Parovića je lokacija gdje ima dosta infrastrukturnih problema i gdje građani traže sanaciju saobraćajnice, a logično je da se prvo uradi vodovodna mreža, pa da onda radimo na izgradnji saobraćajnice – zaključio je Radojičić.