Додатна средства за наступе бањалучких спортиста на међународној сцени

Град Бања Лука ће за ову годину обезбиједити додатних 150.000 КМ за финансијску подршку спортистима и спортским клубовима који учествују на међународној сцени.

Градоначелник Игор Радојичић каже да су, у протекле три године, бањалучки спортисти успјели на више фронтова да се пробију на међународну сцену и да ће Град, упркос сложеној економској ситуацији, oбезбиједити додатна средства како би помогао наступ бањалучких спортиста на међународној сцени.

  • Углавном је ријеч о поједниначним спортистима као што су пливање, борилачке вјештинe и атлетика, али имамо и низ клубова који су успјели да се пробију на интернационалну сцену- наглашава Радојичић.

Када су у питању екипни спортови, ФК Борац се вратио на међународни сцену, РК Борац је већ дужи низ година у Европи, ЖКК Орлови игра регионалну лигу, а ту су и одбојкашице БЛ волеја.

– Ово је, свакако, прилика да Бања Лука поново гледа европске мечеве, да се наши клубови, али и град афирмишу и на међенурадној сцени – истакао је градоначелник Радојичић.

Одлука о додадној финансијској подршци бањалучким спортистима требало би да буде усвојена на наредној сједници Скупштине града, која ће бити одржана 2. септембра.

 Фото: архива

Фото: архива