Dani frankofonije od 19. do 29. marta

Francuski institut u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske, organizovaće niz događaja povodom proslave Međunarodnog dana frankofonije. I ove godine program Dana frankofonije je raznovrstan – tu su projekcije filmova, priredbe, izložbe, književne večeri, gastronomski susret – manifestacija Ukus Francuske, kao i već tradicionalno takmičenje u francuskom diktatu.

Svi događaji biće održani u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci i na sva dešavanja je ulaz slobodan.

Pored navedenog, tu su i radionice francuskog jezika za učenike banjalučkih škola i vrtića i za penzionere, stručna predavanja, kao i takmičenje u francuskom jeziku za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj za koje je prva nagrada putovanje u Francusku.

Detaljnije informacije, možete potražiti na internet ili fejsbuk stranici Francuskog instituta u BiH www.institutfrancais.ba

Podsjećamo, zemlje članice Međunarodne organizacije frankofonije su 1988. godine izabrale 20. mart kao Međunardoni dan frankofonije i od tada 250 miliona frankofona širom svijeta, u preko 80 zemalja sa svih pet kontinenata slavi svoj zajednički jezik. Bosna i Hercegovina se priključila ovoj velikoj zajednici 2005. godine.