„Građanska patrola“: Ponovo problemi sa deponijama uz kontejnere

U protekloj sedmici, građani su se, putem aplikacije „Građanska patrola“, u najvećoj mjeri žalili na stvaranje divljih deponija u blizini kontejnera za odlaganje smeća.

Iako se, uvođenjem kamera, na kritičnim tačkama širom grada stanje u određenoj mjeri popravilo, problemi sa stvaranjem deponija uz kontejnere ponovo su registrovani na više lokacija i to u ulicama: Svetozara Cvetojevića, Voždovačkoj, Stevana Bulajića, Jovana Surutke i Tromeđa. Građani su, uz to, prijavili da su nesavjesni sugrađani odlagali građevinski šut uz kontejnere u Ulici Federika Garsije Lorke. Po prijemu ovih prijava, dat je nalog „Čistoći“ da ukloni deponije.

Istovremeno, prijavljeni su kvarovi na javnoj rasvjeti u ulicama Jug Bogdana, Prvog krajiškog partizanskog odreda i u Dervišima, te je, na osnovu ovih prijava, izvođaču radova naloženo da otkloni uočene kvarove.

U Bulevaru Stepe Stepanovića, u blizini kružnog toka kod Rebrovca, prijavljena je i neuređena zelena površina. Povodom ove prijave, iz Odjeljenja za komunalne poslove ukazuju da će sa ova površine, zajedeno sa mnogim drugim širom grada, biti uređena tokom ovog proljeća. Radovi su već počeli na zelenim površinama uz novu dionicu Istočnog tranzita, te u Ulici Stevana Bulajića.

Stanovnici dijela Ulice Jovana Raškovića na Laušu, putem „Građanske patrole“ uputili su molbu da se na autobuskom stajalištu postave klupa i korpa za smeće, što će uskoro biti učinjeno.

U Ulici prote Nikole Kostića, prijevljen je i začepljen kanalizacioni odvod, usljed čega se voda zadržava na saobraćajnici. Po ovoj prijavi, „Čistoći“ je naloženo da pročisti odvod.

 Foto: Građanska patrola

Foto: Građanska patrola