„Грађанска патрола“: Поново проблеми са депонијама уз контејнере

У протеклој седмици, грађани су се, путем апликације „Грађанска патрола“, у највећој мјери жалили на стварање дивљих депонија у близини контејнера за одлагање смећа.

Иако се, увођењем камера, на критичним тачкама широм града стање у одређеној мјери поправило, проблеми са стварањем депонија уз контејнере поново су регистровани на више локација и то у улицама: Светозара Цветојевића, Вождовачкој, Стевана Булајића, Јована Сурутке и Тромеђа. Грађани су, уз то, пријавили да су несавјесни суграђани одлагали грађевински шут уз контејнере у Улици Федерика Гарсије Лорке. По пријему ових пријава, дат је налог „Чистоћи“ да уклони депоније.

Истовремено, пријављени су кварови на јавној расвјети у улицама Југ Богдана, Првог крајишког партизанског одреда и у Дервишима, те је, на основу ових пријава, извођачу радова наложено да отклони уочене кварове.

У Булевару Степе Степановића, у близини кружног тока код Ребровца, пријављена је и неуређена зелена површина. Поводом ове пријаве, из Одјељења за комуналне послове указују да ће са ова површине, заједено са многим другим широм града, бити уређена током овог прољећа. Радови су већ почели на зеленим површинама уз нову дионицу Источног транзита, те у Улици Стевана Булајића.

Становници дијела Улице Јована Рашковића на Лаушу, путем „Грађанске патроле“ упутили су молбу да се на аутобуском стајалишту поставе клупа и корпа за смеће, што ће ускоро бити учињено.

У Улици проте Николе Костића, пријевљен је и зачепљен канализациони одвод, усљед чега се вода задржава на саобраћајници. По овој пријави, „Чистоћи“ је наложено да прочисти одвод.

 Фото: Грађанска патрола

Фото: Грађанска патрола