Grad pomaže domaćim muzičarima

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, sastao se danas sa banjalučkim muzičarima, te predstavnicima Udruženja radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske.

Povod sastanka je nova akcija koju Grad želi da posveti upravo muzičarima i izvođačima koji već mjesecima, zbog pandemije virusa korona, ne mogu da rade.

– Ovo je tek početak razgovora i saradnje sa banjalučkim muzičarima, koji posljednjih mjeseci nemaju mogućnost da rade. Kao gradonačelnik želim da vidim kako im Grad može pomoći jer su to ljudi koji žive od ovog posla. Pratićemo epidemiološku situaciju, slušati savjete i preporuke, te u saradnji sa Domom zdravlja ići u tom pravcu da Banja Luka bude prvi grad u Republici Srpskoj koji će raditi na tome da se žive svirke, uz poštovanje mjera, vrate u ugostiteljske objekte – rekao je gradonačelnik.

On je poručio da je ovo tek jedan u nizu sastanaka i razgovora sa banjalučkim muzičarima, te da zbog epidemioloških mjera danas nije moglo biti više ljudi, ali da će već u narednim danima biti još ovakvih sastanaka.

Kako je pandemija uticala na muzičku scenu, dobro zna Siniša Tomić sa Hard Rok radija, koji je do sada organizovao mnoge koncerte i u Banju Luku doveo mnoge svjetske poznate muzičare.

– Hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi na pozivu i organizaciji jednog ovakvog sastanka. Mislim da je atmosfera bila pozitivna, vrlo optimistična, kvalitetna i konstruktivna. Drago nam je što gradonačelnik prepoznao naš problem i, kao što je obećano, da će upriličiti još jedan ovakav sastanak za 14 dana – rekao je Tomić.

On je dodao da je ovo primjer kako treba da se radi u svim branšama, te da će ovakav rad u budućnosti dati jako velik rezultat.

– Drago mi je da imamo gradonačelnika koji razmišlja o banjalučkoj sceni i banjalučkim ljudima – rekao je Tomić.

Sastanku je prisustvovao i Slavko Radusin, predsjednik Udruženja „Estrada Republike Srpske“ podružnice Banja Luka koji je poručio da je važno shavatiti u kakvoj se situaciji nalaze izvođači.

– Muzičari već mjesecima ne rade. Sve druge branše su se na neki način, koliko toliko, vratile u neke normalne tokove u uslovima koje ova pandemija dozvoljava. Ali za muzičare još nije pronađeno adekvatno rješenje kako bi se u nekoj mjeri, koliko to dozvoljavaju epidemiološki uslovi, vratili svojim poslovnim aktivnostima – rekao je Radusin, dodajući da se nada da će saradnja biti nastavljena i dalje.

Pored pomenutih, danas je sa gradonačelnikom razgovarao i predsjednik Udruženja radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske, Miro Janjanin, izvršni sekretar Enes Hromalić, direktor „Kvin estrade“ Zoran Đurić, kao i mnogi banjalučki izvođači među kojima su: Bojan Čikić, Ana Plavšić, Saša Oljača, Dragan Pekez, Dalija Grabovac…

Jedan od prvih koraka Grada u podršci banjalučkim izvođačima, jeste program povodom pravoslavne Nove godine u kojem će učestvovati, upravo lokalni izvođači. Ovaj program će, s obzirom na epidemiološku situaciju, sugrađani imati priliku da večeras gledaju na „Elta“ televiziji.

U programu će učestvovati nekoliko banjalučkih izvođača, a na sličan način biće angažovani i ostali izvođači za praznike poput Dana žena, Dana Grada i slično.

Ovom prilikom, pozivamo sve lokalne bendove, muzičare i izvođače, da se prijave za učešće u narednim aktivnostima koje će Grad organizovati, i to putem elektronske pošte na adresu: kabinet.gradonacelnika@banjaluka.rs.ba.

Galerija fotografija: