Grad Banja Luka nagrađuje najbolje učenike

Tradicionalno, svake godine o Svetosavlju, Grad Banja Luka dodjeljuje nagrade najboljim učenicima banjalučkih osnovnih i srednjih škola.

Nastavnička vijeća osnovnih i srednjih škola, predlažu po jednog učenika za Svetosavsku nagradu koja predstavlja priznanje učenicima za njihov cjelokupan rad u školi: učenje, vladanje, volontiranje, rad u sekcijama, uspjesi na takmičenjima, humanost i sl.

Za školsku 2018/19. godinu, škole su dostavile prijedloge, a Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport organizuje uručenje nagrada.

Za učenike 29 osnovnih škola, planirano je da uručenje nagrada bude obavljeno 24. januara sa početkom u 13 časova u Banskom dvoru, a dan kasnije i za učenike 17 srednjih škola, sa početkom u 11 časova, takođe u Banskom dvoru.

Učenici osnovnih škola dobiće novčanu nagradu od 150 KM, te DVD i knjigu pod nazivom „Bojenje vremena“, autora Saše Gašića, kao i CD „Srpski prosvjetitelji“, koji je pripremila SPKD „Prosvjeta“.

Za učenike srednjih škola, pripremljena je novčana nagrada od 200 KM, te knjiga pod nazivom „Odsjaj duha“, autora Tihomira Levajca i CD „Srpski prosvjetitelji“.

Svetosavski bal

Kulturno umjetničko društvo „Sveti Sava“ organizovaće četvrti Svetosavski bal, koji će biti održan 24. januara, sa početkom u 19 časova, u koncertnoj dvorani Banskog dvora.

-Ove godine pored našeg kulturno-umjetničkog društva, učestvovaće KUD „Čajavec“, KUD „Piskavica“, KUD „Pelagić“ i ANIP „Veselin Masleša“. Uz kulturno-umjetnička društva, na ovogodišnjem Svetosavskom balu nastupiće i „Paladio string kvartet”, „One tri“, Marko Cvijić, Bojan Čikić, Borko Milošević, Goran Ćetojević, uz pratnju Narodnog orkestra KUD „Sveti Sava“. Građani koji žele prisustvovati Svetosavskom balu mogu preuzeti pozivnice na portirnici Banskog dvora, uz napomenu da svi gosti moraju biti prigodno obučeni – kažu u KUD „Sveti Sava“.

Grad Banja Luka je podržao ovu manifestaciju.