Gradonačelnik Stanivuković pozvao sugrađane na smirenost

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković pozvao je sugrađane na smirenost, ističući da zemljotres nije pogodio Banju Luku, ali se podrhtavanje tla osjetilo u našem gradu.

Epicentar zemljotresa bio je u Petrinji, a u Banjoj Luci, prema prvim procjenama – bio je intenziteta od 5 do 6 stepeni Merkalijeve skale.

To je dovoljno da se osjeti jasno podrhtavanje, da slike i lusteri u prostorijama mogu da se tresu, a sa trošnijih objekata može doći i do otpadanja materijala.

-Sve naše službe su u pripravnosti i, u ovom trenutku, nemamo prijavljenih šteta nastalih usljed ovog podrhtavanja. Moja dužnost kao gradonačelnika Banje Luke je da pozovem sugrađane da ostanu smireni, te da prate uputstva nadležnih – rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Prema istorijskim podacima, svako naredno podrhtavanje je slabije, kada je riječ o epicentru.

-U fazi smirivanja tla, može se desiti još koje podrhtavanje, koje je u suštini blažeg intenziteta, mada to niko ne može da prognozira. Dakle, preporučjemo da sugrađani budu smireni, uz manju dozu opreza, a mi ćemo ih izvijestiti o svim novim dobijenim podacima – istakao je Stanivuković.

Iz bezbjednosnih razloga, gradonačelnik Stanivuković je izdao naredbu da zaposleni iz Gradske uprave napuste objekat i idu svojim kućama. Dakle, Prijemna kancelarija, uslužni centri u Boriku i na Starčevici, te šalter Gradske uprave u CIPS-u danas neće raditi.