Градоначелник Станивуковић позвао суграђане на смиреност

Градоначелник Бање Луке, Драшко Станивуковић позвао је суграђане на смиреност, истичући да земљотрес није погодио Бању Луку, али се подрхтавање тла осјетило у нашем граду.

Епицентар земљотреса био је у Петрињи, а у Бањој Луци, према првим процјенама – био је интензитета од 5 до 6 степени Меркалијеве скале.

То је довољно да се осјети јасно подрхтавање, да слике и лустери у просторијама могу да се тресу, а са трошнијих објеката може доћи и до отпадања материјала.

-Све наше службе су у приправности и, у овом тренутку, немамо пријављених штета насталих усљед овог подрхтавања. Моја дужност као градоначелника Бање Луке је да позовем суграђане да остану смирени, те да прате упутства надлежних – рекао је градоначелник Станивуковић.

Према историјским подацима, свако наредно подрхтавање је слабије, када је ријеч о епицентру.

-У фази смиривања тла, може се десити још које подрхтавање, које је у суштини блажег интензитета, мада то нико не може да прогнозира. Дакле, препоручјемо да суграђани буду смирени, уз мању дозу опреза, а ми ћемо их извијестити о свим новим добијеним подацима – истакао је Станивуковић.

Из безбједносних разлога, градоначелник Станивуковић је издао наредбу да запослени из Градске управе напусте објекат и иду својим кућама. Дакле, Пријемна канцеларија, услужни центри у Борику и на Старчевици, те шалтер Градске управе у ЦИПС-у данас неће радити.