Више од хиљаду кајакаша и кануиста на Свјетском првенству на Врбасу

Бања Лука ће ових дана бити у знаку још једног великог спортског такмичења – Свјетског јуниорског првенства у кајаку и кануу на дивљим водама, које ће окупити око хиљаду младих спортиста из цијелог свијета.

Дан уочи почетка првенства, градоначелник Игор Радојичић, који је и предсједник Организационог одбора, поручио је да је Бања Лука ставила све ресурсе на раполагање организаторима како би ова манифестација оправдала очекивања.

– Задовољни смо што смо домаћини још једног великог такмичења и очекујем да ћемо бити успјешни организатори и да ће сви гости бити задовољни – казао је Радојичић.

Он је позвао све Бањалучане да, својим присуством, подрже такмичаре.

  • Град је укључен у организацију кроз суфинансирање такмичења, која је ове године сврстано у ред манифестација од посебног значаја. Такође, помогли смо логистички у организацији јер смо и ове године радили на реконструкцији стазе која је била оштећена након високих водостаја и коју смо сада довели у квалитетно стање. Очекујем да ћемо, успјешном организацијом, доћи у ситуацију да и у наредним годинама будемо кандидати за велика такмичења – рекао је Радојичић.

Никола Станковић, директор Кајак кану клуба Врбас, каже да је клуб спреман за организацију.

  • Постали смо свјетска дестинација, цијели свијет зна за нас и за нашу стазу. Једини смо у свијету који смо направили низ од десет година што говори о томе колико је Бања Лука занимљива дестинација. Трудимо се да пружимо највише што можемо, спремни смо и сигуран сам да ће тако бити и овај пут – нагласио је Станковић.

Томислав Црнковић, предсједник Одбора за дивље воде у ИЦФ-у похвалио је ресурсе али у људе који учествују у организацији такмичења у нашем граду.

-Врбас је наљепши полигон на свијету и ове године постављамо нове стандарде. Ми смо били први организатори који су имали ноћну трку. Ове године припремамо још неке организационе новитете и вјерујем да ћемо поставити нове стандарде – закључио је Црнковић.

Отварање првенства најављено је за сутра, 24. јул, у мотелу Ортодокс у 18 часова. На првенству ће учествовати кајакаши и кауисти из 20 земаља, и то у јуниорској конкуренцији, те сениори у узрасту до 23 године.

Прва два дана на распореду су такмичења у дисциплини спринт, а за викенд се возе трке спуст класик.

Саобраћај

Саобраћај на дионици од „нуле“ до моста у Карановцу и на једној дионици у Крупи на Врбасу биће обустављен од четвртка до недјеље у термину од 8 до 20 часова, уз напомену да ће уколико се такмичења буду раније завршавала бити пуштен и прије 20 часова. У овим терминима несметано ће саобраћати аутобуси на линијама јавног приградског превоза Бања Лука – Бочац и Бања Лука – Агино село.