Banjalučka delegacija u posjeti Puli

Delegacija Banje Luke, koju je predvodio načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac, posjetila je danas Pulu, gdje ih je primila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Načelnik Banjac i studenti Nezavisnog univerziteta Banja Luka, studijske grupe Specijalna edukacija i socijalna rehabilitacija, boravili su u Puli sa namjerom da se upoznaju s radom Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda. Razgovaralo se o iskustvima u vezi sa zaštitom djece sa posebnim potrebama, zdravstvom i socijalnom zaštitom.

Banjac je zahvalio na gostoprimstvu, te istakao uvijek dobru saradnju sa Pulom, te iskoristio priliku da pozove delegaciju iz Pule u Banju Luku povodom nadolazećeg Dana Grada.

-Čast nam je i zadovoljstvo primiti mlade ljude, studente u našem gradu i imati priliku upoznati ih s radom naših institucija, razmjeniti iskustva i poboljšati saradnju. Nadam se da će posjeta uroditi znanjem, dobrim utiscima i motivacijom za rad i razmjenu na nivou gradova – kazala je Puh Belci.

Centar za rehabilitaciju Veruda Pula javna je ustanova koja provodi dijagnostiku, ranu habilitaciju i rehabilitaciju djece, mladih i odraslih osoba sa motoričkim poremećajima, intelektualnim poteškoćama, poremećajima pažnje i koncentracije, oštećenjem govora te drugim posebnim potrebama.