Сервисне информације

Home / Грађани / Сервисне информације

22/23. мај 2018. године

Најважније сервисне информације и извјештаји дежурних служби.

Електрична енергија

Електрокрајина – снабдијевање града електричном енергијом данас је уредно. За данас су планирана сљедећа искључења:

  • од 08,00 до 15,00 часова – дио насеља Мишин хан;
  • од 08,30 до 13,00 часова – дио насеља Пријечани;
  • од 09,00 до 12,00 часова – дијелови улица: Ивана Фрање Јукића (бројеви 2, 7, 11, и 16), Јеврејске (бројеви 1, 69 и 71), Васе Пелагића (бројеви 1 и 2), Веселина Маслеше (број 17) и Краља Алфонса XIII;
  • од 09,00 до 10,00 часова – дијелови улица: Булевар Српске војске и Олимпијских побједника;
  • од 13,00 до 17,00 часова – дио Улице Вељка Млађеновића;
  • од 09,00 до 14,00 часова – дио насеља Тице – Дивљаци, те дијелови улица: Милана Стевиловића и Симе Пандуревића.

Вода

Водовод – снабдијевање града водом јутрос је уредно, а квалитет испоручене воде задовољава одредбе правилника о хигијенској исправности воде за пиће.

Дежурне службе

Полицијска управа Бања Лука – нису евидентирана кривична дјела. Јавни ред и мир је нарушен једанпут. Догодило се 11 саобраћајних незгода, у којима је троје лица лакше повријеђено, а једно теже.

Служба хитне помоћи – прегледана су 107 пацијента и обављено 17 кућних посјета.

Гинеколошко – акушерска клиника – рођено је осам беба: три дјевојчице и пет дјечака.

Ватрогасна јединица – двије интервенције.

Прогноза времена РХМЗ – ујутро и дијелом прије подне суво уз краће сунчане интервале и промјенљиву облачност. Средином дана и поподне облачно и нестабилно са кишом и пљусковима са грмљавином, према вечери и током ноћи суво. Вјетар слаб до умјерен, источни. Минимална температура око 13°C, а највиша дневна око 25°C. Поподне, према вечери, могу се очекивати локалне непогоде на ширем подручју града, праћене грмљавинским процесима, јачим пљусковима и појавом града.

Измјене у саобраћају

ОБУСТАВЕ САОБРАЋАЈА ОД 10. АПРИЛА 2018. ГОДИНЕ:

Због изградње подземне инфраструктуре у оквиру изградње пута за Пријечане, од уторка 10. априла, на путу за Пријечане, сваким радним даном и суботом, у времену од 8.00 до 16.00 часова, биће обустављен саобраћај за сва возила, осим за аутобусе. Обустава ће трајати 30 дана, а за вријеме извођења радова биће постављена привремена саобраћајна сигнализација. Аутобуси на редовној линији за Пријечане, као и на републичким линијама за Велико и Мало Блашко и Шушњаре, саобраћаће без промјена, односно на њих се не односи обустава саобраћаја.

У Улици Стевана Булајића, на дијелу од Улице Југ Богдана до Крфске улице, обустављен je саобраћај за сва возила. Разлог обуставе саобраћаја је извођење радова подземне инфраструктуре у оквиру изградње споја сточног транзита. За вријеме извођења радова биће постављена привремена саобраћајна сигнализација, саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативне саобраћајнице те се моле возачи за поштовање исте, као и за стрпљење и разумјевање због отежаног одвијања саобраћаја.