Сервисне информације

Home / Грађани / Сервисне информације

15/16. јул 2018. године

Најважније сервисне информације и извјештаји дежурних служби.

Електрична енергија

Електрокрајина – снабдијевање града електричном енергијом данас је уредно. Због планираних радова, најављена су сљедећа искључења:

  • од 08:30 до 10:30 часова – дио насеља Борковићи-Тамбурићи;
  • од 09:00 до 11:00 часова – дио Улице Марије Бурсаћ бр.10;
  • од 09:00 до 12:00 часова – дијелови улица: Драгише Васића, Српских пилота, Равногорске, Стевана Мокрањца и Тина Ујевића;
  • од 09:00 до 15:00 часовa – дијелови насеља: Бастаси, Ераци, Јаворани, Каблови, Тисовац, Бабићи, Радуљи и Талићи;
  • од 11:00 до 13:00 часова – дио насеља Сарачица;
  • од 09:00 до 14:00 часова – дијелови насеља: Бранка Поповића, Марка Липовца, Илије Гарашанина бр.90 и Божидара Миће Бабића бр.17.

Вода

Водовод – снабдијевање града водом јутрос је уредно, а квалитет испоручене воде задовољава одредбе правилника о хигијенској исправности воде за пиће.

Обавјештење – у понедјељак, 16. јула 2018. године, биће извођени радови на  цјевоводу у Улици Ивана Фрање Јукића што ће у периоду од 8.00 до 15.00 часова, довести до привременог прекида водоснабдијевања потрошача у дијелу наведене улице.

 

Дежурне службе

Полицијска управа Бања Лука – евидентирано је једно кривичнно дјело. Јавни ред и мир је нарушен четири пута. Догодило се девет саобраћајних незгоде у којима је једно лице теже повријеђено, док је четворо лица задобило лакше повреде.

Служба хитне помоћи – прегледано је 120 пацијената и обављено je 18 кућних посјета.

Гинеколошко – акушерска клиника – рођене су двије бебе: два дјечака.

Ватрогасна јединица – једна интервенција.

Прогноза времена РХМЗ – топло и сунчано вријеме у првом дијелу дана, а затим постепено наоблачење. Поподне промјенљиво облачно, а у ширем региону града понегдје ће се јавити локални пљускови. Увече даље наоблачење које у ноћи доноси јачу кишу и пљускове. Вјетар слаб, западни или промјенљив. Минимална температура око 17°C, а највиша дневна око 31°C.

Измјене у саобраћају

ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА 16. И 17. ЈУЛА 2018. ГОДИНЕ:

У понедјељак и уторак, 16. и 17. јула, у времену од 08 до 19 часова, на путу за Пријечане, биће потпуно обустављен саобраћаја за сва возила, укључујући и аутобусе, због асфалтирања саобраћајнице, односно полагања првог слоја асфалта. Аутобуска линија Ортопедија – Пријечани, за вријеме обуставе саобраћаја неће саобраћати, односно линија број 1 Нова болница – Ортопедија – Пријечани ће саобраћати само до Ортопедије. Такође, аутобуси на републичким линијама за Велико и Мало Блашко, Шушњаре и друго, неће саобраћати кроз Пријечане.