Сервисне информације

Home / Грађани / Сервисне информације

17/18.6. 2019. године

Најважније сервисне информације и извјештаји дежурних служби.

Електрична енергија

Електрокрајина – снабдијевање града електричном енергијом данас је уредно. За данас су планирана сљедећа искључења због радова на мрежи:

  • у времену од 09:00 до 11:30 часова – дио насеља Чесма;
  • у времену од 09:00 до 12:00 часова – дијелови улица: Краља Петра II, Лазаричке, Манастира Моштаница, Триве Амелице и Радослава Лакића;
  • у времену од 09:00 до 13:00 часова – дио насеља: Карановац-Врањеши;
  • у времену од 10:00 до 13:00 часова – дио насеља Јаворани;
  • у времену од 09:00 до 14:00 часова – дијелови улица: Краља Александра I Карађорђевића, Васе Пелагића, Мајевичке и Душана и Владе Копање.

Вода

Водовод – снабдијевање града водом јутрос је уредно, а квалитет испоручене воде задовољава одредбе правилника о хигијенској исправности воде за пиће.

 

 

Дежурне службе

Полицијска управа Бања Лука – евидентирано је пет кривичних дјела. Јавни ред и мир је нарушен два пута. Догодило се 15 саобраћајних незгода у којима је троје лица лакше повријеђено.

Служба хитне помоћи – прегледано је 118 пацијената и обављено 19 кућних посјета.

Гинеколошко – акушерска клиника – рођено је 11 беба: седам дјевојчица и четири дјечака.

Ватрогасна јединица – четири интервенција.

Прогноза времена РХМЗ – ујутро и прије подне промјенљива облачност, уз могућност за мало кише. Током дана и поподне пролазна нестабилност може условити пљускове са грмљавином у широј регији града. Вјетар слаб, сјеверних смјерова. Минимална температура ваздуха око 17°C, а највиша дневна до 25°C.

Измјене у саобраћају

  • Од 3. маја 2019. године у 8.00 часова, биће потпуно обустављен саобраћај у Улици краља Александра I Карађорђевића, и то на дијелу од „жутих зграда“ до Банијске улице, због изградње нове саобраћајнице.
  • Због завршних радова на изградњи кружне раскрнице на Лаушу, на укрштању Карађорђеве и Улице Јована Рашковића (код ресторана „Сирана“), биће потпуно обустављен саобраћаја у времену од 8.00 часова 15. јуна 2019. године (субота) до 20.00 часова 17. јуна (понедјељак), за сва возила осим за аутобусе на линијама јавног превоза путника које саобраћају на правцу Бања Лука – Сарачица.