Сервисне информације

Home / Грађани / Сервисне информације

23/24.5. 2019. године

Најважније сервисне информације и извјештаји дежурних служби.

Електрична енергија

Електрокрајина – снабдијевање града електричном енергијом данас је уредно. За данас су планирана сљедећа искључења због радова на мрежи:

  • од 09:00 до 12:00 часова – дијелови улица: Душка Кошчице, Скендера Куленовића, Солунске и Браће Мажар и мајке Марије;
  • од 09:00 до 13:00 часова – дио насеља Рекавице;
  • од 09:00 до 14:00 часова – дио Улице Благоја Паровића.
  • од 09:00 до 15:00 часова – дијелови улица: Јована Дучића и Вука Караџића.

Вода

Водовод – снабдијевање града водом јутрос је уредно, а квалитет испоручене воде задовољава одредбе правилника о хигијенској исправности воде за пиће.

Обавјештење за 24. мај 2019. године: Због радова на цјевоводу у Карађорђевој улици, у периоду од 8.00 до 18.00 часова, привремено ће бити прекинуто  водоснабдијевање потрошача у дијелу насеља Лауш – прва висинска зона, насељу Сунце – прва висинска зона и дијелу насеља Паприковац – прва висинска зона, између улица Карађорђеве и Зеленгорске.

 

Дежурне службе

Полицијска управа Бања Лука – евидентирана су четири кривична дјела. Јавни ред и мир је нарушен два пута. Догодило се 12 саобраћајних незгода у којима је једно лице лакше повријеђено.

Служба хитне помоћи – прегледано је 67 пацијената и обављено 17 кућних посјета.

Гинеколошко – акушерска клиника – рођено је осам беба – четири дјевојчице и четири дјечака.

Ватрогасна јединица – није било интервенција.

Прогноза времена РХМЗ – ујутро мало облачно, а током дана и поподне претежно ведро са локално мало облака. Вјетар слаб, ујутру сјеверни, а током дана промјенљив. Минимална температура ваздуха око 11°C, а највиша дневна око 23°C.

Измјене у саобраћају

  • Од 3. маја 2019. године у 8.00 часова, биће потпуно обустављен саобраћај у Улици краља Александра I Карађорђевића, и то на дијелу од „жутих зграда“ до Банијске улице, због изградње нове саобраћајнице.
  • Због одржавања манифестације „Мотофест Бања Лука 2019“, од 24. до 26. маја, биће обустављен саобраћај на сљедећим локацијама:
    у Булевару цара Душана, на дијелу од Улице Ђуре Даничића до Улице Теодора Колокотрониса, у временском периоду од 24. маја у 7.00 часова до 26. маја у 8.00 часова; у Булевару цара Душана, на дијелу од Улице краља Петра I Карађорђевића до Улице Теодора Колокотрониса, у Улици Теодора Колокотрониса на дијелу од Булевара цара Душана до Улице патријарха Макарија Соколовића и у десној саобраћајној траци Улице Теодора Колокотрониса на дијелу од кружног тока до Улице патријарха Макарија Соколовића – гледано од кружног тока, у временском периоду од 24. маја у 8.00 часова до 25. маја у 8.00 часова и од 25. маја у 8.00 часова до 26. маја у 8.00 часова.