Сервисне информације

Home / Грађани / Сервисне информације

17/18.7. 2019. године

Најважније сервисне информације и извјештаји дежурних служби.

Електрична енергија

Електрокрајина – снабдијевање града електричном енергијом данас је уредно. За данас су планирана сљедећа искључења:

  • од 08,00 до 17,00 часова дијелови насеља Славићка и Панџе;
  • од 08,30 до 14,30 часова дио насеља Зеленци;
  • од 09,00 до 11,00 часова дијелови улица: Бана Милосављевића (бр. 1, 3 и 8), Краља Петра I Карађорђевића (бр. 76 и 78) и Алеја светог Саве (бр. 1);
  • од 09,00 до 14,00 часова дијелови улица: Петра Великог, Војводе Степе Степановића, Тешана Подруговића; Карађорђева, Велибора Јањетовића, Ужичка и Раваничка, те дијелови насеља: Дебељаци – Чаврази, Пријаковци и Драгочај;
  • од 12,00 до 14,00 часова дио улице Петра Мећаве (бр. 1).

Вода

Водовод – снабдијевање града водом јутрос је уредно, а квалитет испоручене воде задовољава одредбе правилника о хигијенској исправности воде за пиће.

 

 

Дежурне службе

Полицијска управа Бања Лука – евидентирано је пет кривичних дјела. Јавни ред и мир нарушен је једном. Догодило се шест саобраћајних незгода, којима је једно лице лакше повријеђено.

Служба хитне помоћи – прегледано је 100 пацијената и обављене су 22 кућне посјете.

Гинеколошко – акушерска клиника – рођено је 14 беба: четири дјевојчице и десет дјечака.

Ватрогасна јединица – имала је двије интервенције.

Прогноза времена РХМЗ – јутро свјеже уз малу до умјерену облачност, а током дана сунчано и веома топло. Послијеподне раст облака нестабилности ће условити по који пљусак и грмљавину у ширем региону, највјероватније у два наврата. Вјетар слаб, послијеподне умјерен западни и југозападни, при нестабилности пролазно појачан. Минимална температура ваздуха око 14°C, а највиша дневна око 29°C.

Измјене у саобраћају

  • Од 3. маја 2019. године у 8.00 часова, биће потпуно обустављен саобраћај у Улици краља Александра I Карађорђевића, и то на дијелу од „жутих зграда“ до Банијске улице, због изградње нове саобраћајнице.