Servisne informacije

Home / Građani / Servisne informacije

5/6.12. 2019. godine

Najvažnije servisne informacije i izvještaji dežurnih službi.

Električna energija

Elektrokrajina – snabdijevanje grada električnom energijom danas je uredno. Zbog radova na elektro mreži, za danas su planirana sljedeća isključenja:

  • od 08:30 do 12:00 časova – dio naselja Kumsale;
  • od 09:00 do 12:00 časova – dio Karađorđeve ulice  386;
  • od 10:00 do 14:00 časova – dijelovi ulica: Veselina Masleše, Jevrejske 1 i Kralja Alfonsa XIII  2,4,6,8;
  • od 09:00 do 14:00 časova – dijelovi ulica: Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Marka Lipovca, Alekse Šantića, Nenada Kostića i dio naselja Ramići – Savići.

Voda

Vodovod – snabdijevanje grada vodom jutros je uredno, a kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

 

Dežurne službe

Policijska uprava Banja Luka – evidentirano je pet krivičnih djela. Javni red i mir nije narušavan. Dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Služba hitne pomoći – pregledano je 69 pacijenata i obavljeno 14 kućnih posjeta.

Ginekološko – akušerska klinika – rođeno je devet beba: četri djevojčice i pet dječaka.

Vatrogasna jedinica – četiri intervencije.

Prognoza vremena RHMZ – u jutarnjim časovima malo do umjereno oblačno, sa maglom ili sumaglicom u široj okolini grada, koja se u nižim dijelovima  može i duže zadržati. Tokom dana promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije nego prethodnih dana. Vjetar slab, pretežno južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha oko –2°C, a najviša dnevna temperatura oko 8°C.

 

 

Izmjene u saobraćaju

  • Od 3. maja 2019. godine u 8.00 časova, potpuno je obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića, i to na dijelu od „žutih zgrada“ do Banijske ulice, zbog izgradnje nove saobraćajnice.