Servisne informacije

Home / Građani / Servisne informacije

25.6. 2019. godine

Najvažnije servisne informacije i izvještaji dežurnih službi.

Električna energija

Elektrokrajina – snabdijevanje grada električnom energijom danas je uredno. Za danas su planirana sljedeća isključenja zbog radova na mreži:

  • od 08:30 do 14:00 časova DIO NASELJA Karanovac;
  • od 09:00 do 13:00 časova DIO NASELJA Piskavica;
  • od 09:00 do 14:00 časova DIJELOVI ULICA: Nenada Kostića, Blagoja Parovića i Sedmog februara; DIJELOVI NASELJA: Javorani, Debeljaci-Gavranići, Kuljani i Priječani-Brusina.

Voda

Vodovod – snabdijevanje grada vodom jutros je uredno, a kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

 

Dežurne službe

Policijska uprava Banja Luka – evidentirano je šest krivičnih djela. Javni red i mir je narušen dva puta. Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Služba hitne pomoći – pregledano je 79 pacijenata i obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Ginekološko – akušerska klinika – rođeno je 13 beba: pet djevojčica i osam dječaka.

Vatrogasna jedinica – imala je četiri intervencije.

Prognoza vremena RHMZ – ujutro malo do umjereno oblačno i suvo vrijeme. Tokom dana promjenljivo vreme, smenjivaće se periodi sunčanog vremena i oblaka. Kasno poslijepodne postojaće uslovi za pojavu pljuskova sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 18°C. Hajviša dnevna temperatura oko  30°C.

Izmjene u saobraćaju

  • Od 3. maja 2019. godine u 8.00 časova, biće potpuno obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića, i to na dijelu od „žutih zgrada“ do Banijske ulice, zbog izgradnje nove saobraćajnice.