Servisne informacije

Home / Građani / Servisne informacije

22/23.8. 2019. godine

Najvažnije servisne informacije i izvještaji dežurnih službi.

Električna energija

Elektrokrajina – snabdijevanje grada električnom energijom danas je uredno. Za danas su planirana isključenja:

  • od 09:00 do 11:30 časova – dio naselja Mirčići;
  • od 09:00 do 12:00 časova – dijelovi ulica: Prve krajiške brigade narodne odbrane broj 5, Jovana Jančića 2-10, Kosovke djevojke 12 i 16 i Ognjena Price 20.
  • od 12:00 do 14:00 časova – dio naselja Slavićka;
  • od 09:00 do 14:00 časova – dijelovi ulica: Carigradske i Vlašićke, te dijelovi naselja Motike, Dragočaj, Stranjani, Šalići i Dikevci.

Voda

Vodovod – snabdijevanje grada vodom jutros je uredno, a kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Obavještenje:  U nedjelju, 25. avgusta 2019. godine, zbog radova na cjevovodu u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, u vremenu od 8.00 do 22.00 časa, privremeno će biti prekinuto vodosnabdijevanju potrošača u dijelu ulice Kralja Petra I Karađorđevića, između raskrsnica ulica Kralja Petra I Karađorđevića – Bulevar Cara Dušana i Kralja Petra I Karađorđevića – Milana Tepića.

 

Dežurne službe

Policijska uprava Banja Luka – evidentirana su tri krivičnna djela. Javni red i mir je narušen dva puta. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Služba hitne pomoći – pregledana su 92 pacijenta i obavljene 22 kućne posjete.

Ginekološko – akušerska klinika – rođeno je osam beba: pet djevojčica i tri dječaka.

Vatrogasna jedinica – jedna intervencija.

Prognoza vremena RHMZ – ujutro malo do umjereno oblačno. Tokom dana toplo i sunčano uz umjeren razvoj oblaka pa su popodne mogući kratkotrajni pljuskovi u široj okolini grada. Vjetar slab, prije podne sjevernih smjerova, popodne promjenljiv. Jutarnja temperatura oko 17°C, a najviša dnevna oko 32°C.                                                                                                                                                     

Izmjene u saobraćaju

  • Od 3. maja 2019. godine u 8.00 časova, biće potpuno obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića, i to na dijelu od „žutih zgrada“ do Banijske ulice, zbog izgradnje nove saobraćajnice.