U funkciji novoizgrađeni most u Dragočaju

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je večeras da je izgradnjom mosta u banjalučkom naselju Dragočaj saobraćaj modernizovan i ubrzan, te eliminisan rizik od izlivanja riječice Dragočajke.

Radi se o jednom od većih investicionih projekata u Dragočaju, vrijednosti većoj od 300.000 KM.

„Grad Banja Luka obezbijedio je sredstva za izgradnju mosta sa pristupnim saobrćajanicama i uređenje dijela korita Dragočajke. Ranije smo u ovom naselju izgradili dva manja mosta. Takođe obnovljen je objekat Osnovne škole „Desanka Maksimović“, obnovljeno spomen-obilježje, rekonstruisan društveni dom, urađeno nekoliko puteva, dio rasvjete i niskonaponske mreže“, rekao je Radojičić prilikom obilaska mosta u Dragočaju, koji je izgrađen u okviru velikog investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“.

Prema njegovim riječima, iako je u nadležnosti preduzeća „Putevi RS“ – Grad je zainteresovan da se riješi i problem sa raskrsnicom na ulazu u ovo naselje, gdje su se često dešavale saobraćajne nesreće.

-Uradili smo projekat i podnijeli resornom ministrastvu zahtjev za korekciju te raskrsnice, čime bi se postigla veća bezbjednost na toj kritičnoj tački – naglasio je Radojičić.

On je, ovom prilikom, najavio dogodine i gradnju ambulante u ovom naselju.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić naglasio je da je most dugačak 13 i širok devet metara, da ima dvije saobraćajne trake širine po tri metra, te dvije pješačke staze široke 1,5 metara.

– Preduzeće „Vranica“ je u roku završilo izgradnju mosta preko rijeke Dragočajke. Ovdje je urađen pristup mostu, podignuta je sama niveleta pristupa jer je most izdignut u odnosu na stari, iscrtana je horizontalna i postavljena vertikalna signalizacija, tako da je most siguran za upotrebu – zaključio je Sandić.

Član Savjeta mjesne zajednice Dragočaj Milan Vučković rekao je da je za stanovnike ovog naselja od izuzetnog značaja što je izgrađen most, jer će time biti riješeni problemi u saobraćaju i eliminisan rizik od poplava.