У функцији новоизграђени мост у Драгочају

Градоначелник Игор Радојичић изјавио је вечерас да је изградњом моста у бањалучком насељу Драгочај саобраћај модернизован и убрзан, те елиминисан ризик од изливања ријечице Драгочајке.

Ради се о једном од већих инвестиционих пројеката у Драгочају, вриједности већој од 300.000 КМ.

„Град Бања Лука обезбиједио је средства за изградњу моста са приступним саобрћајаницама и уређење дијела корита Драгочајке. Раније смо у овом насељу изградили два мања моста. Такође обновљен је објекат Основне школе „Десанка Максимовић“, обновљено спомен-обиљежје, реконструисан друштвени дом, урађено неколико путева, дио расвјете и нисконапонске мреже“, рекао је Радојичић приликом обиласка моста у Драгочају, који је изграђен у оквиру великог инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“.

Према његовим ријечима, иако је у надлежности предузећа „Путеви РС“ – Град је заинтересован да се ријеши и проблем са раскрсницом на улазу у ово насеље, гдје су се често дешавале саобраћајне несреће.

-Урадили смо пројекат и поднијели ресорном министраству захтјев за корекцију те раскрснице, чиме би се постигла већа безбједност на тој критичној тачки – нагласио је Радојичић.

Он је, овом приликом, најавио догодине и градњу амбуланте у овом насељу.

Начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић нагласио је да је мост дугачак 13 и широк девет метара, да има двије саобраћајне траке ширине по три метра, те двије пјешачке стазе широке 1,5 метара.

– Предузеће „Враница“ је у року завршило изградњу моста преко ријеке Драгочајке. Овдје је урађен приступ мосту, подигнута је сама нивелета приступа јер је мост издигнут у односу на стари, исцртана је хоризонтална и постављена вертикална сигнализација, тако да је мост сигуран за употребу – закључио је Сандић.

Члан Савјета мјесне заједнице Драгочај Милан Вучковић рекао је да је за становнике овог насеља од изузетног значаја што је изграђен мост, јер ће тиме бити ријешени проблеми у саобраћају и елиминисан ризик од поплава.