Потписани уговори о суфинансирању чланарина са спортским организацијама

У Градској управи јуче су потписани уговори са спортским клубовима и организацијама о реализацији пројекта „Спорт доступан дјеци“. Овај пројекат по први пут се спроводи у нашем граду, а у складу је са Програмом развоја спорта града за период 2018-2022. година, гдје је један од стратешких циљева управо доступност спорта дјеци.

Начелник ресорног Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, Драган Бањац, каже да ће кроз овај пројекат Град Бања Лука суфинаснирати одређен број чланарина за најниже узрасне категорије спортских клубова. Он наглашава да је основни циљ овог пројекта да се свој дјеци омогући бављење спортом, а не само онима који су у могућности да плате.

– У пројекту учествује 37 спортских организација из 16 спортских грана, а Град ће суфинансирати укупно 289 чланарина. Из градског буџета за ову намјену биће издвојено 50.000 КМ. Такође, наш циљ је и да на овај начин подстакнемо дјецу да се баве спортом, односно физичким активностима. Пројекат спроводимо од 1. јуна и прва година ће практично бити пилот-пројекат, а надамо се да ће у наредним годинама овај пројекат заживјети у већој мјери, на задовољство дјеце и родитеља – казао је Бањац.

На jaвни позив за учешће у реализацији пројекта “Спорт доступан дјеци“, пријавило се 46 спортских организација.